In de Israëlische kuststad Kfar Vitkin geeft een humusrestaurant 50 procent korting aan Joden en Arabieren die samen komen eten. Dat meldt The Times of Israël.

Het restaurant wil met deze actie reageren op het toenemende geweld tussen Joden en Palestijnen. De manager die dit heeft bedacht, wil hiermee vijandigheid tussen de twee bevolkingen terug dringen en hen bij elkaar brengen. “Bang voor Arabieren? Bang voor Joden? Wij hebben in ons restaurant geen Arabieren, maar ook geen Joden: we hebben mensen!” vertelt de eigenaar in een Facebookbericht.

De actie werd een week geleden geïntroduceerd en is nu al een groot succes. De actie trekt ook veel toeristen naar het restaurant.

Nelson Mandela zei: “Als je in vrede wilt komen met je vijand, dan moet je met je vijand gaan werken. Dan wordt hij je partner.” En dit is een perfecte manier om dat te bewerkstelligen, lijkt ons. En eten is een mooie verbindende factor.

Het is nog niet bekend of er restaurants in Nederland zijn die dit voorbeeld willen opvolgen en op deze wijze twee groepen samen aan één tafel willen krijgen.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in