Menig allochtoon kent het wel. Je loopt een supermarkt, of een andere winkel, binnen en dan word je voortdurend achtervolgd door de manager, assistent of een andere medewerker. 

Soms zie je zelfs de ene collega de andere collega non-verbaal de opdracht geven om je te achtervolgen in de winkel. Overal waar je heen gaat, welke afslag je ook neemt, die persoon staat er en kijkt naar je. Soms heel zichtbaar en soms een poging om sneaky vanuit de ooghoeken te kijken.

Dat overkwam ook deze twee jongens. Zij liepen in een supermarkt en werden voortdurend achtervolgd door de manager. Één van de jongens bedacht iets heel slims; hij besloot om dit te filmen. Hij probeert de supermarktmanager uit en slaat vervolgens verschillende gangpaden in. Hij filmt hoe de manager hen achterna komt en in de gaten houdt.

Het filmpje is al meer dan 600.000 keer bekeken. Of die supermarktmanager zijn baan nog heeft, is niet duidelijk, maar wel duidelijk is dat hij de volgende keer misschien wel twee keer gaat nadenken voordat hij weer aan etnisch profileren doet.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

4 REACTIES

  1. Kijk als je over racisme praat er zijn altijd van die mensen
    die zeggn : tjaahh hij doet gwn ze werk bla bla
    en ze gedroegen zig verdacht
    kijk dat is bullshit want als het een wit iemand was zou hii niet worden achterolgt
    en er zijn zo veel wittte mensen die wel het begrijpen wat racisme is

  2. Dit is niet zozeer racisme maar eerder discriminatie. Als een blanke in zwerveroutfit rond loopt denk ik dat ie ook snel gevolgd wordt. Wees een blanke man in een net pak en je zult zien dat je anders benaderd wordt dan als je er bij loopt als zwarte man in versleten kleding. Wedden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in