De zwarte pieten discussie blijft niet alleen bij een loze discussie. Ja, woorden worden wel nog steeds gebruikt maar inmiddels zijn het woorden die toekomstige daden voorspellen, je zou ze ook wel dreigementen kunnen noemen. Maar ja, het zijn geen allochtonen die het uiten dus blijven we het ‘het voorspellen van daden noemen’ en ‘uitingen van gevoelens’.

insanyo

Artiest Darryl Danchelo plaatste een foto op zijn facebook profiel waarop hij zelf te zien is met naast hem de tekst ‘Zwarte Piets is racisme’. En dat mag niet, vinden onze autochtone blanke medeburgers Ronald en Bennie van Wijk, Cynthia Frings en Domela Matthijssen. Eerst kwam een aantal verzoeken om per direct de foto te verwijderen van zijn profiel. Darryl maakte beroep op zijn vrijheid en verwijderde zijn foto niet.

En dan, wanneer niet gebeurt wat de blanke medeburger wil, komen de boze dreigementen binnen. Je zou het de aard van de blanke kunnen noemen, willen heersen over de ander, maar ja, dat mogen wij niet zeggen, want dan zijn wij racistisch bezig, dus zeggen we het niet. Een van de bedreigers (Ronald van Wijk) is wel heel eerlijk over zijn wijk en mede-Nederlanders. Eerst maakt hij de belofte dat hij een kogel door de kop van Darryl zou jagen. Wanneer Darryl vertelt daar aangifte van te gaan doen, maakt van Wijk weer een racistische opmerking en vertelt hij heel eerlijk dat de politie in zijn wijk corrupt is en dat hij wellicht wel hun pistool mag gebruiken om hem dood te schieten.

Dat agenten in Den Haag corrupt zijn en op allochtonen jagen wisten we inmiddels al, maar dat dat ook in Valthermond zo is? En dat daar blanke burgers het idee hebben dat ze wellicht het pistool van agenten mogen lenen om een neger dood te schieten? Want ze zijn toch corrupt? Daar mogen we ons best zorgen over maken en ons afvragen hoe corrupt de politie daar dan wel niet is en er mag best een onderzoek naar komen vinden wij. Dus lieve Den Haag, kom in actie! oh… Nee… In Den Haag was dezelfde corruptie zeiden we he?

12

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in