Wij kwamen een reportage tegen in het programma Wereldstad van de AT5 over Snackbar Abi in Amsterdam en vinden na het zien van deze reportage dat iedere buurt in Nederland zo’n Abi verdient. 

Onze buurtvader
Abi betekent in het Turks broer. Voor de buurtbewoners van Slotervaart is deze Abi meer dan een snackbar boer, hij is een ‘‘buurtvader’’. Hij weet de ongrijpbare jongeren uit de buurt toch te grijpen. De jongeren in deze buurt respecteren hem, hij is hun buurtvader die ze in vertrouwen kunnen nemen, aan wie ze om advies kunnen vragen en gewoon mee kunnen praten.

“Abi is onze buurtvader, hij is ons alles, wij houden van Abi. Hij zorgt voor ons en je kan je hart lucht bij hem”, vertellen de jongeren. De jongeren uit deze buurt luisteren naar Abi, want hij is de zorgzame, behulpzame buurtvader bij wie je lekker kan eten en in vertrouwen mee kan praten.


Meer Abi’s
Omdat Abi een buurtvader is waar de jongeren binding mee hebben vinden wij dat iedere buurt zo een buurtvader verdient. Want hij is niet alleen goed voor de buurt maar vooral goed voor de jongeren. Daarom willen wij meer Abi’s in Nederland en willen we ze in kaart brengen. Wij willen het Abi-zijn en in het contact komen met zo een buurtvader stimuleren.

Ken jij zo een Abi, Sahbi of Mattie? Zo een buurtvader voor de jongeren? Geef het dan aan ons door. Wij willen graag een aantal van zulke buurtvaders (of moeders) door heel Nederland spreken en ze in kaart brengen voor de jongeren.

Mail ons welke buurtvader (of moeder) jij kent. Vertel ons waarom hij een buurtvader is en stuur jouw contactgegevens mee. Wij zorgen ervoor dat alle buurtvaders in Nederland in kaart worden gebracht. Je kan mailen naar info@voorbeeld-allochtoon.nl

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in