Het hoofddoekdragende zusje van acteur Achmed Akkabi is met de dood bedreigd. Dat liet hij vandaag weten via twitter.

“Mijn hoofddoekdragende zusje, werkend in een islamitische kledingwinkel, is vandaag met de dood bedreigd en daarna gestalkt,” twitterde hij vandaag.

Werkgever zusje
Hij laat dan ook weten dat hij woedend is. Even later twitterde hij wat de werkgever van zijn zusje heeft gezegd. De man die dreigde met een handbeweging, heeft duidelijk gemaakt dat hij haar keel door zou snijden.


Dreigende sfeer
Aanleiding is waarschijnlijk de aanslag op Charlie Hebdo, waardoor er een dreigende sfeer is ontstaan ten opzichte van moslims door niet-moslims. Eerder deze week maakten meerdere hoofddoekdragende vrouwen in Nederland melding van zulke dreigingen en zelfs van fysiek geweld waar ze mee te maken hebben gehad na de ontstane sfeer sinds 7 januari.

Onduidelijk
Het is nog onduidelijk of het zusje van Akkabi aangifte gaat doen tegen de man die haar heeft bedreigd, dit al gedaan heeft of dat ze het hierbij laat zitten.

Achmed Akkabi
Achmed Akkabi is bekend van onder andere de soap Het Huis Anubis van Nickelodeon, Albert Heijn reclames en Moordvrouw.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in