Reacties op een selfie van voetballer Leroy Fer hebben afgelopen dagen veel ophef veroorzaakt. Voetbalzone plaatste op Facebook een foto van een aantal Oranjespelers, waar racistisch op werd gereageerd. De reacties gingen zo ver dat de foto uiteindelijk werd verwijderd. Deze gebeurtenis werd een media hype, leverde veel boosheid op en het OM is begonnen met een onderzoek om mensen die racistisch hebben gereageerd te vervolgen.

Bij de redactie van Voorbeeld Allochtoon vonden wij het erg jammer dat dit gebeurde, maar wij wilden niet mee gaan in de negativiteit. Wij vinden dat onze kleurrijke spelers van het Nederlands elftal kleurrijkere en liefdevollere reacties verdienen. Dus besloten wij om de selfie foto van Leroy Fer bij ons op de Facebook pagina te posten om de reacties over te doen, maar dan met de reacties die er eigenlijk onder hadden moeten staan bij de eerste keer dat deze foto werd gepost. Niet de reacties van de racisten, maar gewoon de oprechte liefdevolle reacties zoals ze gepost hadden moeten worden bij de eerste keer van het zien van de foto. We dachten “laten we samen met onze volgers het goede voorbeeld aan Nederland geven en de reacties overdoen” en we kunnen mededelen dat dat meer dan gelukt is.

De foto is inmiddels 3.407 keer geliked, 147 keer gedeeld, 234.472 keer gezien en het heeft maar liefst 976 liefdevolle, positieve en mooie reacties gekregen. Precies zoals het de eerste keer had gemoeten. Onze volgers hebben Nederland het goede voorbeeld gegeven en daar zijn wij trots op!

“Tijgers”

“Helden op noppen”

“Helden van Oranje”

“Stuk voor stuk getalenteerde mooie jonge mensen”

“Trots op deze jongens, trots op oranje”

“Golden boys”

“Kleurtechnisch vind ik het ook prachtig hoor!”

Dit zijn maar een paar willekeurige reacties op de foto. Mocht je alle reacties willen lezen of zelf een positief reacties willen geven dan kan dat door hier te klikken om bij de foto op Facebook te komen.

Omdat jullie het verdienen jongens, omdat jullie oranje zijn zoals Nederland tegenwoordig oranje is.


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in