Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Vandaag verscheen er een tweet van de Haagse politie dat de aangifte van de 14-jarige Oubayda afgelopen vrijdag is opgenomen. U weet wel, dat Marokkaanse jongetje die door dezelfde politie zonder aanleiding werd gebeukt en hardhandig gearresteerd.

Afgelopen vrijdagochtend was het de bedoeling dat de 14-jarige Oubayda, die door de Haagse politie flink werd gebeukt, onder begeleiding van zijn vader Abdelaziz aangifte zou doen tegen agent Mike Verburg. Vader en zoon waren afgelopen dinsdag op het politiebureau Hoefkade om aangifte te doen, waarna de politie tegen hen zei dat ze het “nut” van het doen van een aangifte niet in zagen. Er is uiteindelijk met behulp van Mohammed Ghay, voor die vrijdag een nieuwe afspraak gemaakt om toch beide aangiftes op te nemen.

Op het politiebureau werd alleen Abdelaziz, door een agent, naar de verhoorkamer verwezen. Oubayda stond toch op en liep met zijn vader mee, waarna hij onmiddellijk werd tegen gehouden. De agent zei dat de aangifte van Abdelaziz opgenomen zou worden en dat het 14-jarige slachtoffer van zinloos politiegeweld de verhoorkamer niet binnen mocht komen. Onze verslaggever Kevin P. Roberson was ter plaatse om verslag te doen en zag dit gebeuren. Waarom de Haagse politie de gelogen tweet de wereld heeft ingestuurd vandaag, is onduidelijk. We hebben contact opgezocht met hen voor een verklaring, maar helaas wilden zij geen commentaar leveren. Wij doen er nog onderzoek naar.

 

“Uw zoon, uw zoon, uw zoon!”
Op zaterdag 6 september was de 58-jarige Abdelaziz in gebed bij een moskee in de Schilderswijk. Na het gebed is hij naar huis gegaan. Eenmaal thuis realiseerde hij zich dat zijn zoontje er niet was. Hij is naar buiten gegaan om zijn zoon te zoeken. Hij zocht eerst in het park tot het hem opviel dat er veel politie aanwezig was op de Hoefkade voor de supermarkt Tanger. Dus besloot hij om daar naar zijn zoon te gaan zoeken.

Op dat moment brak er chaos uit en renden mensen alle richtingen op. Meerdere getuigen hebben verklaart dat een medewerker van supermarkt Tanger op dat moment door een agent met een vuurwapen tegen zijn hoofd bedreigd werd. Tijdens de chaos werd Abdelaziz aangesproken door een jongeman, die alleen maar tegen hem zei: “uw zoon, uw zoon, uw zoon.” Op dat moment werd Abdelaziz bezorgd, en hij concludeert dat zijn zoon misschien in de knel zit met de politie. Hij steekt de weg over, om dichterbij de supermarkt te komen. Eenmaal voor de winkel, ziet hij zijn jongste zoon op de grond liggen met de knie van Mike Verburg in zijn nek. Vader en zoon kijken elkaar in de ogen, totdat Abdelaziz wordt weg geduwd door een brigadier. Abdelaziz wordt vervolgens door hem geslagen met een wapenstok en verwond de vader van het jongetje aan zijn arm.

Verklaring Oubayda
Vrijdagmiddag verscheen er een verklaring van Oubayda op de Facebook pagina van Mohammed Ghay. In de verklaring geeft Oubayda aan dat een man zijn zoon had geslagen bij supermarkt Tanger en dat daarom de politie aanwezig was. Uit nieuwsgierigheid bleef Oubayda de situatie observeren. De jongen zegt dat Verburg hem de instructies gaf om een paar meter verderop te gaan staan. Nadat hij zijn eerste stap had genomen, werd hij door Verburg geduwd en uitgescholden voor “fucking jong”. Verburg is vervolgens de supermarkt in gegaan. Een aantal minuten later kwam M. Verburg weer naar buiten en vroeg Oubayda om zijn ID. Nadat Oubayda zei dat hij zijn ID niet bij zich had, werd hij door Verburg op de grond gegooid en plaatste de agent zijn knie in de nek van Oubayda. Verburg en andere aanwezige agenten hebben hem met dienstwapens geslagen en zij hebben hem geschopt. Dit allemaal zonder dat hij weerstand heeft geboden, zo blijkt ook uit videobeelden.

Buitensporig geweld VS
Oubayda had de knie van agent Verburg voor ongeveer 6 a 7 minuten in zijn nek. De 43-jairge Eric Garner was in een zelfde soort situatie in Staten Island, New York. Hij werd door een agent aangesproken in verband met het verkopen van losse sigaretten. Garner gaf aan dat hij dit niet aan het doen was en dat de politieagent hem niet moest lastig vallen. De agent plaatste vervolgens zijn arm om de nek van Garner heen, om een “choke hold” te verrichten. De agent gebruikte de “choke hold” om Garner op de grond te krijgen zodat hij hem in de boeien kon slaan. Het is de agent gelukt om Garner in de boeien te krijgen, maar dit was pas nadat hij was gestopt met adem halen door zinloos geweld door de agent.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

Reacties zijn gesloten.