De Groningse rappers Drico en Rengtebeng zijn er helemaal klaar mee met hoe mensen tegenwoordig naar elkaar met de vinger wijzen. Daarom lanceren de allochtone en autochtone rappers samen het nummer “strijd”.

“Doe toch eens normaal met z’n allen,” verkondigen de heren. In “Strijd” wordt uitgelegd hoe Drico en Rengtebeng tegen het happerige gedrag van de mensen aan kijken. Wanneer het nou een discussie over zwarte piet of over geloof is. De boodschap die zij uitdragen is dat mensen niet vuur met vuur moeten bestrijden, maar moeten nagaan waar nu echt het probleem ligt. “Hoezo hangt er zoveel haat in de lucht?” rapt Drico.

“We zien al die haat onder die mensen. We waren daar een beetje klaar mee dat mensen niet open minded op elkaar reageren. We vinden dat mensen een beetje chill moeten doen. Een meningsverschil hoeft niet te veroorzaken dat je elkaar moet haten,” vertelt Drico. Daarom rapt hij ”links, rechts, zwart, wit – rood bloeden we altijd”.

De heren zeggen dat multiculturaliteit samen kan gaan, zelfs als we elkaar niet begrijpen. “Elkaar begrijpen hoeft niet altijd, je moet elkaar waarderen,” zeggen ze. In het refrein zingt Drico dan ook “de wereld is te klein voor onbegrip voor diversiteit, dus strijd.”

6 jaar stil geweest
Drico, die links te zien is op de foto, is bijna 6 jaar stil geweest. “Ik ging mij meer focussen op productie. Ik was even klaar met op het podium te staan. Ik heb in die tijd andere artiesten geproduceerd en ik heb nu het gevoel dat ik wat te vertellen heb. Daarom ben ik zelf weer de studio ingedoken en daar is onder andere dit nummer uit voort gekomen,” legt Drico uit.

Samen voor een boodschap
De video hebben Drioco en Rengtebeng samen gemaakt. Rengtebeng heeft de video gefilmd en gemonteerd en Drico heeft de muziek gemaakt. “We denken niet na over onze verschillen bij elkaar,” zegt Drico. “Ondanks onze verschillen op cultureel en artistiek vlak bundelen we onze krachten tot een mooi product. Zo hoort de samenleving volgens ons ook te functioneren,” vinden beide rappers.

EP
“Strijd” is de aftrap naar de EP van Drico toe. Eind april komt zijn EP uit. Op de EP laat hij je kennis maken met zijn multi talent als rapper, producer en soundengineer. Er komen heel veel onderwerpen over de maatschappij in voor, maar ook rapt hij over persoonlijke dingen. “Van binnen uit”.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in