Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Omroep Gelderland zou wel eens een van de eerste instituten in Nederland kunnen zijn die werkelijk maatregelen neemt om een einde te brengen aan de Zwarte Pieten discussie. De omroep presenteerde gisteren vol trots op Facebook: Gele Piet.

In juni dit jaar presenteerde Nieuws.nl al een grijze Zwarte Piet die verrassend veel weg heeft van de klassieke zwarte Zwarte Piet. Ook Knevel en van den Brink hadden al eerder hun best gedaan om een nieuwe Piet te introduceren. Echter was er vrijwel niets veranderd aan hun Zwarte Piet en bracht dit weer de nodige discussie op gang en boze reacties.

Kritiek
De Gele Piet wordt ontvangen met stevige kritiek. “Idioten!”, “NSB’ERS!!!” en “belachelijk!!!!” zijn heftige termen die de omroep toe krijgt geworpen. Maar ook de afvragende reacties als “Hoe verklaar je aan kinderen dat de pieten ineens van kleur veranderd zijn als toverballen?”

‘Geen discussie’
Omroep Gelderland raadt mensen aan om vanavond te kijken naar de desbetreffende uitzending van Zomer in Gelderland. “En geen Zwarte Pieten en geen discussie, want in Otterlo hebben ze gewoon gele pieten.”

Hema
Eerder deze week raakte de Hema in opspraak omdat een interne mail doorgelekt zou zijn, waarin staat dat vanaf volgend jaar ook de Hema maatregelen gaat nemen. Bekend is geworden dat vanaf volgend jaar de Sinterklaas artikelen aangepast zullen worden. Er zal geen Zwarte Piet meer op te vinden zijn. Het concern wil verder niet op het bericht reageren, maar wil wel het volgende kwijt: ‘Vooruitlopend op welke uitkomst dan ook, hebben we besloten om voor dit jaar nog vast te houden aan Sint en Piet. Wel zijn enkele aanpassingen gedaan aan de verpakkingen.’

Op de sociale media is erg boos gereageerd op de Hema. Ze roepen verontwaardigd op om geen producten meer te kopen in de winkels en hebben op twitter #BoycotHema in leven geroepen.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in