Gisteren hield het stadsdeel Amsterdam Zuidoost een vergadering over wel of geen elektriciteit verschaffen aan een groep asielzoekers die al enige tijd op straat zijn gezet. Er is besloten om geen elektriciteit en verwarming aan de asielzoekers te verstrekken.

De groep asielzoekers zijn al enige tijd op straat gezet. Om de kou te ontsnappen heeft de groep asielzoekers een pand gekraakt in Amsterdam Zuidoost en verblijven ze daar. Eerder is al een vergadering gehouden of de asielzoekers uit het niet gebruikte pand gezet moesten worden. Want er was op enig moment een aarzeling dat het effectiever is om het pand leeg te laten staan en de asielzoekers weer de straat op te sturen de kou weer in. Dat is hun kerstgedachte dit jaar.

De asielzoekers hebben geen geld, geen bedden, geen dekens, geen warme kleding en geen eten en drinken. Er schiet flink tekort aan eerste levens behoeftes. Een groep jonge vrijwilligers probeert zoveel mogelijk de asielzoekers in hun eerste levens behoeftes te voorzien, wat lang niet voldoende is. Maar hulp van de gemeente of van de overheid krijgen deze vrijwilligers niet.

Echter is er elektriciteit nodig om het gebouw leefbaar te maken. Op dit moment hebben de asielzoekers geen licht en geen verwarming. Ook douchen kan niet omdat er geen warm water is. Gisteren hield de stadsdeel Amsterdam zuidoost een 3,5 uur lange vergadering om te beslissen of de asielzoekers warmte en licht waard zijn of niet. Het stadsdeel zuidoost vindt van niet. Terwijl dit besluit werd genomen zat een gedeelte van de asielzoekers op de tribune mee te kijken. Daarna mochten zij weer de kou in en ging de rest weer naar hun warme huis en genoten ze van een lekkere warme maaltijd.

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in