Ze gingen met een missie geblinddoekt de straat op in Amsterdam, namelijk: mensen dichterbij elkaar brengen en mensen tot nadenken te zetten door zichzelf geblinddoekt aan voorbijgangers over te geven. En dat lukte. 

We hebben het over Peter Niesen en Kabier Noor Mohamed. Peter, een echte ras Amsterdammer, en Kabier, een Surinamer, die op 1 jarige leeftijd naar Nederland kwam. De heren ontmoeten elkaar zes jaar geleden en bouwen een hechte vriendschap op omdat ze veel in elkaar herkennen.

“We hebben dezelfde humor en kunnen lekker lachen met elkaar. We houden beiden van Hazes en zingen,” vertellen de heren.

Ze wilden altijd al wat samen doen. Ze raakten kort geleden beiden geïnspireerd door de broers Eren en Emre Dongel uit Istanboel, Turkije. De Turkse broers deden een sociaal experiment waarin ze geblinddoekt op straat gingen staat met een bordje “I trust you. Do you Trust me? Hug me,” waar wij eerder al over publiceerden. Peter en Kabier besloten na het zien van deze video om ook als ‘echte broers’ zo een sociaal experiment in Amsterdam te doen. Dit was hun kans om iets samen te doen, wat ze altijd al wilden.

“Toen Peter me vroeg was mijn antwoord dan ook meteen JA,” vertelt Kabier. “Mijn motto is: ‘verbeteren van de wereld begint bij jezelf,’ en dat hebben we dus gedaan. Met onze positieve bijdrage proberen we onze bijdrage te leveren aan het begin van het nieuwe jaar. Misschien dat we dit jaar meer leuke dingen kunnen gaan doen om bruggen te bouwen tussen de mensen in plaats van bruggen stuk slaan, want daarvan hebben we er al genoeg.”

Ze vertellen samen door.

“Je weet niet wie jou komt knuffelen, je staat daar en stelt je open voor wie dan ook. En dan krijg je de knuffel, hoor je dankbaarheid, en geef je het terug. Later zie je dan ook nog op de film hoe iedereen met een grote lach op zijn of haar gezicht wegloopt. En ook zie je mensen nadenken en discussiëren over het hoe en het waarom wij daar staan. Daar ging het ons om, laat de mensen nadenken waar we in deze wereld mee bezig zijn, het vinger wijzen, de oorlog voeringen, fascisme. Onze boodschap is dat alles is op te lossen als we allemaal wat meer tolerant zouden willen zijn en liefde willen geven. Zo een klein gebaar zou grote gevolgen kunnen hebben,” vertellen Peter en Kabier.

De heren zijn naar eigen zeggen nog maar net begonnen en dit is nog maar het begin. Zij willen heel graag meer van zulke acties ondernemen. “We willen graag nog meer van dit soort dingen gaan doen, dus het zou leuk zijn als mensen ons zouden volgen.”

De heren zijn te volgen op de speciaal voor hun positieve acties aangemaakte like pagina. Die vind je door hier te klikken. De redactie van voorbeeld-allochtoon.nl houdt ze in ieder geval scherp in de gaten.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in