Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Afgelopen vrijdagochtend is Oubayda, die mishandeld werd door een agent, voor de tweede keer naar politiebureau Hoefkade gegaan en is er wederom geweigerd om de aangifte tegen agent Mike Verburg op te nemen.

Community leider Mohammed Ghay, stuurde zondagmiddag een tweet naar het Twitter account van de Haagse politie. Hij was verbaasd over hun reactie. In de tweet beweerde de politie dat de aangifte van Oubayda samen met die van zijn vader, was opgenomen. Wij waren op de locatie vrijdag en kunnen bevestigen dat de aangifte van Oubayda niet is opgenomen. Wij zijn daarom ook naar bureau Hoefkade gegaan voor meer uitleg, maar werden teleurgesteld.

Bij politiebureau Hoefkade wilde de agent niet voor de camera op de tweet reageren, omdat aangiftes persoonlijke gegevens bevatten, maar tweeten over aangiftes vindt de politie geen probleem. Het is daarom vreemd dat de beheerder van het twitter account van de Haagse politie, wel een openbare reactie gaf.

Koninkrijk van Marokko
Maandagmiddag was Ambassadeur Abdelouahab Bellouki van het Koninkrijk van Marokko op bezoek bij de slachtoffers Oubayda en vader Abdelaziz. Ghay plaatste gisterenmiddag foto’s op zijn facebook pagina van Ambassadeur Bellouki in de huiskamer van de slachtoffers. Op vier van de foto’s zie je Ambassadeur Bellouki met een iPad in zijn handen, waarop hij de beelden van de mishandeling en politiegeweld tegen burgers aan het bekijken is. De Marokkaanse ambassadeur wil het hier niet bij laten zitten en is boos.

Bij de beschrijving van de foto’s staat dat Ghay vindt dat het Koninkrijk der Nederlanden, burgemeester van Aartsen en politiechef van Musscher verantwoordelijk zijn voor het politiegeweld in de Schilderswijk. Ghay gaat door en zegt dat als de Nederlandse overheid haar verplichting niet nakomt door haar Marokkaans-Nederlandse staatsburgers te beschermen, Marokko deze verantwoordelijkheid op zich zal nemen.

Verklaring
Wij gingen langs bij de slachtoffers om verhaal te halen en maakten een videoverslag. In het videoverslag vertellen de slachtoffers hoe het jongetje werd geweigerd, toen hij aangifte wilde doen. Ook de aangifte van de vader die aantoont dat de politie enkel de aangifte van de vader heeft opgenomen, vrijwel zonder het verhaal van zijn zoon, hebben wij mogen inzien en verwerkt in de video. De 14-jarige Oubayda ondertekent zijn zelfgeschreven verklaring samen met Ghay, omdat de politie weigert zijn aangifte op te nemen. Ook gingen wij langs bij de Haagse politie om verhaal te halen, we werden weg gestuurd zonder duidelijkheid van zaken. Ghay en de twee slachtoffers wilden wel meewerken.

Door: Kevin P. Roberson


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in