Ex-vluchteling George Arakel lanceert een website met de naam ‘Geluksbrengers met als doel om de term ‘Gelukszoekers’ onderuit te halen. Met de website wil hij de positieve kant laten zien van het opvangen van vluchtelingen. 

Vanmiddag om 12:40 uur was Arakel in Groningen te gast bij radio RTV Noord om vlak voor de lancering over het initiatief te vertellen. Het interview is te horen van 00:40 minuten.

Volgens Arakel is de discussie is volledig uit de hand gelopen. Pas als er een asielzoeker ergens in de mist gaat, is het pas nieuws. De potentiële artsen, chirurgen, advocaten, wetenschappers, harde werkers en alle andere mensen die een bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse samenleving worden tekort gedaan, vindt hij.

Daarom lanceert hij een website waarin verhalen worden gedeeld van ex-vluchtelingen die al succesvol in de Nederlandse samenleving een actieve bijdrage leveren aan het geluk van Nederland. “Zo laat je de potentiële toekomst zien en de werkelijkheid van nu” zegt Arakel.

Zelf vluchteling geweest
Arakel kwam zelf op 10-jarige leeftijd in 1997 als vluchteling naar Nederland. In 2012 startte hij het platform Voorbeeld Allochtoon als tegengeluid op de negatieve beeldvorming van allochtonen en het woord allochtoon. Sindsdien houdt hij zich succesvol bezig met het verbinden van mensen met verschillende culturele achtergronden aan elkaar en bevordert hij acceptatie van elkaar.

“Vluchtelingen komen niet naar Europa en Nederland omdat het hier een een potje goud ligt, goud ligt in andere landen op andere continenten, daar komen ze juist vandaan. Ze komen hier vanwege veiligheid, omdat hun huizen worden gebombardeerd en de kans op overleven erg klein is. Het is oorlog daar, wij horen ze op te vangen waar vrede is. Dat is onze plicht. We hebben genoeg geld, overvloed aan voedsel en andere rijkdommen. Dat mogen we best delen. Leven als een vluchteling is geen pretje, niemand doet dat vrijwillig,” zegt hij.

Succesverhalen van de toekomst
Met Geluksbrengers hoopt Arakel een andere wending te geven aan de discussie. Zowel in de media, bij opiniemakers als bij de politiek. “Succesverhalen zijn belangrijk om te zien wat het resultaat kan zijn als we dat willen. Dat besef willen wij brengen.”

Arakel krijgt hulp van andere jongeren om de website vrijwillig te onderhouden, interviews af te nemen en verhalen te schrijven. De Turkse Ömür Gökcan uit Hengelo heeft de leiding bij dit initiatief.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in