Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Oubayda, het 14-jarige jongetje uit de Schilderswijk, die op 6 september mishandeld werd door de politie, heeft een brief van de Officier van Justitie ontvangen waarin staat wat de vervolgstappen zullen zijn betreffende zijn aanhouding en procesverbaal.

In de brief die de officier van justitie heeft verstuurd, staat dat Oubayda niet meer als verdachte wordt gezien, maar als slachtoffer. Welke wending deze zaak zal krijgen en wie er vervolgd gaat worden is nog niet bekend. De agent in kwestie, Mike Verburg, die Oubayda heeft mishandeld is door de politie niet op non-actief gezet tot het onderzoek is verricht. Hij is wel verplaatst.

Er is nog veel onduidelijkheid over wat er op zaterdag 6 september heeft plaats gevonden binnen en buiten supermarkt Tanger in de Haagse Schilderswijk. De politie heeft hun verhaal via een persbericht naar buiten gebracht. Het persbericht komt niet overeen met de bewakingsbeelden die tot nu toe door voorbeeld-allochtoon.nl naar buiten zijn gebracht.

Volgens de politie waren agenten afgekomen op een melding van kindermishandeling. De politie beweert dat zij het kindje buiten de winkel hebben verhoord en dat een grote groep hen heeft omsingeld en belaagd. De politie beweert ook dat er een man met een vleesbijl achter hen aan kwam. Echter tonen de bewakingsbeelden aan dat de politie in de supermarkt Tanger was en niet buiten met het kind hebben gesproken die mishandeld zou worden. Ook de eigenaar van Tanger bevestigd dit. Hij stond er bij toen de agenten met het kindje aan het praten waren en dat was in de winkel en niet buiten de winkel, zoals de politie heeft beweerd.

Uit de beelden blijkt dat de chaos waar de politie het over heeft, door hen zelf is veroorzaakt nadat ze het kindje hadden gesproken. De chaos had dus niets te maken met de melding over de mishandeling of over het kindje. De chaos ontstond pas toen twee agenten, waaronder Mike Verburg, Tanger uitliepen rechtstreeks op Oubayda af. Toen begon Mike Verburg op Oubayda te beuken en legde daarna zijn knie op het hoofd van Oubayda. Zoals te zien is op de bewakingsbeelden die wij uitbrachten begon toen pas de onrust van omstanders en voorbijgangers. Zij riepen dat Mike Verburg zijn knie van het hoofd van Oubayda moest halen, maar Verburg weigerde dat waardoor er steeds meer onrust kwam. Toen begonnen collega agenten op de menigte in te beuken.

De politie zegt dat zij zelf ook beelden hebben. Bestaan die beelden echt en als ze bestaan zullen die ooit naar buiten komen? En als de politie de beelden echt heeft, waarom brengen ze die beelden dan niet uit om de onschuld van de politie te bewijzen? Of is er meer aan de hand?

Wij hebben met een van de eigenaren van Tanger gesproken. Hij is ook op 6 september aangehouden en geslagen door de politie. Hij wordt beschuldigd van belemmering en opruiing, maar de ondernemer verklaart een compleet ander verhaal dan de politie.

Door verslaggever Kevin P. Roberson


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in