Domino’s Pizza in de Belgische stad Sint Niklaas heeft pizza’a gebakken en gratis uitgedeeld aan wachtende asielzoekers in Brussel. Dat liet het filiaal met een bericht en foto’s weten op hun Facebook pagina. 

Al bijna twee weken kamperen asielzoekers noodgedwongen voor de gebouwen van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Er zijn te veel asielzoekers om meteen geregistreerd te worden, dus slapen ze in het park. Ze moeten er wachten tot ze aan de beurt komen om zich te laten registreren als kandidaat-vluchteling. Pas dan krijgen ze toegang tot opvang. De stad Brussel heeft sanitair laten installeren en heeft ook al tenten laten aanrukken. Het gaat om lichte partytenten die niet echt geschikt zijn om in te slapen.

Gratis pizza’s van Domino’s
Domino’s Pizza in Sint-Niklaas besloot om pizza’s te bakken, de auto vol te laden met pizza’s en deze uit te delen aan de asielzoekers in Brussel. “Iedereen draagt een steentje bij,” liet Domino’s Pizza weten op Facebook.

Auto volgeladen met pizza’s ??? alles was in 2min uitgedeeld. Weer een paar mensen blij kunnen maken met onze pizza’s ???

Posted by Domino’s Pizza Sint-Niklaas on donderdag 3 september 2015

 

Volgers van de pagina reageerden erg positief op de actie van Domino’s Pizza. De Facebook post is op dit moment meer dan 3.000 keer gedeeld en bijna 6.000 keer geliked. Of andere filialen en andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen is niet bekend.

Wij bakken vandaag pizza’s voor de wachtende asielzoekers in Brussel ???#iedereendraagdeensteentjebij

Posted by Domino’s Pizza Sint-Niklaas on donderdag 3 september 2015

 


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in