We kennen het allemaal wel, van die ‘WTF‘ TV momenten die zwaar racistisch om de hoek komen, precies wanneer je het niet verwacht. Het kan tijdens een nieuwsprogramma zijn of bij een entertainmentprogramma dat leuk hoort te zijn. Wij hebben van die WTF TV momenten voor je op een rij gezet waarvan jouw mond wellicht open zal vallen.

De eerste video is een videomontage uit Amerika waarin de meest racistische TV momenten achter elkaar zijn geplakt. TV momenten van een politieke partij spotje, nieuwsuitzending, tekenfilm, de Ellen show en nog meer. Een WTF moment gegarandeerd!

De volgende video is een vervolg op de vorige video. In de volgende video zien we onder andere een jongetje deelnemen aan een spellingwedstrijd. In die wedstrijd moet hij het woord ‘Negus‘ spellen. Vervolgens zien we uitermate racistische reacties over het woord Nigger.

Niet alleen in Amerika zijn er racistische TV momenten, ook in Nederland kennen we ze. Wij herinneren ons de volgende video als het racistische moment van Gordon, waarin hij zegt “Wat ga je zingen? Nummer 38?” Maar niet alleen Gordon maakt een racistische opmerking. Chantal gaf een voorzet door zelf eerst een racistische uitspraak te doen. Ze vroeg “hoe heet je?” De deelnemer antwoordde met “Xiao Wang” waarop Chantal de opmerking “Oh dat geeft niets” maakte.

Pierre van Hooijdonk was vorig jaar uitgenodigd om na de voetbalwedstrijd Nederland – Costa Rica commentaar te leveren. Zijn commentaar? Hij zag een zwarte man na de wedstrijd alleen zitten op de tribune om van de wedstrijd na te genieten en Pierre van Hooijdonk zijn commentaar was “Kijk, dat is Piet, die ene, weet je wel? Of mag ik dat niet zeggen?” Zijn uitspraak ging viraal nadat dit opiniestuk meteen na zijn uitspraak gepubliceerd was.

En dan, last but not least en onmisbaar in deze lijst. De uitspraak die veel mensen aan Hitler deed denken. Dé racistische uitspraak der racistische uitspraken. De uitspraak die veel mensen buikpijn en misselijkheid bezorgde, die mensen deed kotsen. De minder, minder, minder van Geert Wilders. De koning der racistische uitspraken maakte toen misschien wel de meest racistische uitspraak van de Nederlandse geschiedenis en wellicht ook van de Nederlandse toekomst.

Dit is een hele kleine greep uit de meest racistische TV momenten die er zijn geweest. Kom je zelf in de toekomst racistische momenten op TV tegen? Tip dan onze redactie door te mailen naar redactie@voorbeeld-allochtoon.nl.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.