We zeggen in Nederland: “Hoofddoek is onderdrukking. Ze worden gedwongen en onderdrukt om hoofddoek te dragen, die arme meisjes”.

Maar verder kijken dan elkaars mond die dat zeggen en het klakkeloos overnemen komen we als Nederlands burger niet. Daarom willen we jou een handje helpen.

Door de vele discussies die al jaren wordt gevoerd in Nederland over het dragen van een hoofddoek en de regels die steeds worden bedacht om het hoofddoek dragen moeilijk te maken lijkt het eigenlijk juist andersom.

In Nederland worden meisjes onderdrukt om geen hoofddoek te dragen terwijl ze dat wel willen uit vrije wil. Ze worden van alle kanten gedwongen en onderdrukt om hun hoofddoek af te doen, hoe hard ze ook “nee” roepen. Om dit feit te illustreren hebben we een filmpje voor je geselecteerd. Dit is een van de vele voorbeelden hoe meisjes in Nederland worden onderdrukt om hun hoofddoek af te doen.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in