Inmiddels is het een keihard feit, een hype in de media en het thema van heel Nederland en zelfs aandacht van CNN, ”Project X Haren”. Een feest waarin een meisje uit Haren een facebook evenement maakte voor haar 16e verjaardag om wat vrienden uit te nodigen. Ze zag een vinkje over het hoofd en meer dan 30.000 mensen werden uitgenodigd voor haar feest in Haren.

Er kwamen duizenden mensen op het feest af, uit verschillende gedeeltes van Nederlanden kwamen jongeren bijeen voor het feest wat er niet was. Sommigen zelfs met een shirt met Project X Haren erop gedrukt. Het begon allemaal heel gezellig en rustig, in de loop van de avond begon de sfeer langzaam om te slaan. Er werd straatmeubilair vernield en auto’s en andere spullen in brand gestoken. Verder in de avond ging het goed mis. De ME kwam in actie, er vielen gewonden en er werden arrestaties uitgevoerd. Haren was ineens niet meer wat het was en heel Nederland heeft het tafereel gisteren op TV en social media kunnen volgen. Project X Haren veranderde in chaos Haren, Nederland is geschokt.

Wij gingen op pad
Wij vroegen ons af wie deze jongeren nou zijn en gingen uit op onderzoek. Op de beelden van NOS konden we zien wie de groep was die begon met relschoppen. Verder in de avond zagen we jongeren met bierflessen gooien, met winkelkarren gooien, met fietsen gooien, dingen in brand steken en zagen we zelfs mensen bloedend rondlopen. De ME en de politie werd aangevallen. Wij besloten om een kijkje te nemen en van dichterbij te onderzoeken. Rond middernacht hadden we een leuke conclusie getrokken. Een conclusie die past bij onze website, eerlijk en scherp.

Niet de Marokkanen
Op facebook zagen we al grappige dingen verschijnen. Een voorbeeld daarvan is de heer Wilders op de afbeelding met de tekst erbij ”Rustig Merthe, ik geef de Marokkanen wel de schuld”. En daar komt ook onze conclusie op neer. Het waren niet de allochtonen gisteren die deze asociale chaos hebben veroorzaakt en straten hebben vernield. Het waren niet de Marokkanen, Turken, Surinamers of Antilianen. Helaas is de media dan ineens niet scherp genoeg om dit op te merken. Daarom besteden wij hier aandacht aan. Normaal gesproken meldt de NOS, NU.nl en andere media wel de afkomst wanneer het gaat om bovengenoemde allochtone groepen, wanneer 1 van deze afkomsten ontbreekt lijkt het ineens of het niet interessant is om te vertellen wie de aanstichters zijn of waren. Opmerkelijk vinden wij.

Wat belangrijk is…
Wat wij in ieder geval belangrijk vinden is dat de relschoppers, vernielers en plunderaars berecht worden. Wij verwachten dan ook dat ook zij op Opsporing Verzocht en in alle andere media gezocht zullen worden met de bijbehorende beschrijvingen als we normaal gewend zijn en ook daadwerkelijk berecht worden.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in