Marten Fortuyn, de oudste broer van Pim Fortuyn, kan het niet meer aanzien. Hij wil vakantiepark bungalows huren om 100 asielzoekers te huisvesten. 

“Het is heel eenvoudig,” vertelt de zakenman die al jaren in België woont tegen Gazet van Antwerpen. “De opvang van vluchtelingen in Nederland verloopt maar langzaam, net als in België trouwens. Het schiet niet op. Daarom ga ik als particulier zelf iets ondernemen: ik ga in het vakantiepark Panjevaart bij Breda acht bungalows huren, met plaatsen voor honderd personen in totaal. De vluchtelingen mogen daar een maand verblijven en daarna mag de Nederlandse overheid het overnemen. En als de regering dat niet doet? Geen probleem, dan betaal ik nog wel een maand, en nog één, dat maakt mij niet uit.”

Het huren van de bungalows gaat Fortuyn naar schatting zo een 8000 euro per maand kosten. Geld schijnt voor hem geen rol te spelen en hij is bereid dit bedrag uit eigen zak te betalen om de vluchtelingen te helpen.

“Het geld is geen probleem. Ik ben senior vicepresident geweest van de multinational Johnson & Johnson, in de farmasector, goed voor 85.000 werknemers. Ik ben financieel onafhankelijk en ik heb nog wat reserves,” vertelt Fortuyn.

Fortuyn zegt dat hij een mail met zijn voorstel heeft verstuurd naar de gemeente Breda. Of de gemeente en het vakantiepark eens zijn met zijn actie is nog niet bekend.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in