De wonden van Haren zijn nog niet eens geheeld en er zijn al tientallen andere zogenaamde Project X feesten georganiseerd door het hele land heen. Autochtone jongeren lijken doorgeslagen te zijn en zetten massaal de trend voort. Wat begon als een foutje van een 15 jarig meisje uit het Groningse Haren en compleet uit de hand liep lijkt erg populair te zijn onder autochtone jongeren die wel van een biertje en een feestje houden en graag rellen schoppen.

Afgelopen nacht was het weer zo ver, er was een Project X feest georganiseerd en dit keer was de Arnhemse wijk Klarendal aan de beurt. De gemeente meldt dat het rustig is gebleven en dat door de maatregelen die er genomen zijn het feest niet is doorgegaan. In totaal zijn er 9 mensen opgepakt en zijn er 120 mensen bij de invalswegen van Arnhem tegengehouden. Een man uit Arnhem werd aangehouden op verdenking van opruiing. Hij had op sociale media opgeroepen om auto’s in brand te steken, zo meldt de NOS.

Opmerkelijk is dat zowel de media als de politiek, nog de politie het hier over een probleem doelgroep heeft die deze feesten massaal organiseren. Het vaststellen en benoemen van doelgroepen bij een probleem is van belang om een probleem bij de kern aan te kunnen pakken. De kern uitzoeken en dit publiceren is iets wat bij journalistiek hoort. Wij gingen op pad in Haren en deden online onderzoek naar deze groep relschoppers en ontdekten de kern.

Dat het autochtone jongeren betreft die van bier en feesten houden en nog even graag narellen is immers wel duidelijk. Het naar voren brengen in de media van deze beschrijving is nog niet van toepassing.

Het goede nieuws is echter dat de feesten niet meer lijken aan te slaan. Er komen minder mensen op af en de agressie hoogte lijkt ook een stukke minder dan in Haren. Ook de populariteit op sociale media met deze feesten lijkt minder te zijn. Hoeveel van deze Project X feesten er nog komen is onduidelijk.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in