Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Afgelopen zaterdag vond de Sinterklaas intocht plaats in Gouda. Zoals u mee hebt gekregen, is het niet helemaal vlekkeloos verlopen. U hebt in de mediaberichtgeving, verklaringen van de politie en een toespraak van de burgemeester van Gouda het een en ander toebedeeld gekregen. Maar is alles wat u voorgeschoteld hebt gekregen wel waar?

Onze verslaggever Kevin P. Roberson was die dag aanwezig om verslag te doen en is getuige geweest van de gebeurtenis. Wij kunnen u mededelen dat u bent voorgelogen door de politie en de burgemeester en onze  media concullega´s hebben dat klakkeloos overgenomen en zelfs bijgedragen om u voor te liegen. Ook kunnen we u mededelen dat etnisch profileren door de politie en zinloos geweld door de politie jegens allochtonen niet enkel in Schilderswijk voor komt, maar ook in Gouda.

In het videoverslag hieronder ziet u hoe mensen met een kleurtje door de politie gewoon op straat worden aangesproken voor “controle”, al voordat mensen op plaats van bestemming zijn en het hele festijn gaande is. Wie een kleurtje heeft, mag volgens de politie niet naar de Sinterklaas intocht, deze is enkel voor witte autochtone Nederlanders. De bruin gekleurde allochtonen worden zonder pardon staande gehouden door de politie. Was het niet een feest voor iedereen?

Volgens mediaberichtgeving zou er een opstootje zijn geweest tussen pro-Zwarte Pieters en anti-Zwarte Pieters, dit is echter niet geheel waar. De anti-Zwarte Pieters zijn met duidelijke afspraken onderling naar de intocht gegaan, namelijk: geweldloos en geluidloos aanwezig zijn bij de intocht. Enkele neonazi´s die aanwezig waren, begonnen de anti-Zwarte Pieters te belagen en deze groep werd in bescherming genomen door de politie. De media vertelde u iets anders. Ook een autochtone vrouw die zich had aangesloten bij de anti-Zwarte Pieters werd uit de groep verwijderd en niet gearresteerd. De missie van de politie? Aanval op gekleurde allochtonen.

Dat is ook te horen in de video. U ziet de groep in stilte staan tussen de menigte en vervolgens hoort u een agent zeggen “Actie, nu” en ze sluiten alle donkere allochtonen in. De burgemeester zei in zijn verklaring later dat de er aanleidingen waren om hardhandig op te treden. In de beelden die wij hebben, is te zien dat door de anti-Zwarte Pieters geen onrust wordt veroorzaakt en dat ze ook geen weerstand bieden en niet agressief doen wanneer ze zonder aanleiding omsingeld worden door de politie. De politie begint wel op hen in te beuken. Een van de demonstranten werd zelfs half uitgekleed, zwaar mishandeld en afgevoerd als een zware crimineel. Een buitengewoon agressief en beestachtig optreden van de politie. De hele verklaring van de burgemeester achteraf was dus lulkoek en een gescripte leugen om de agressie en etnische profilering door de politie te rechtvaardigen.

De aanleiding waar de burgemeester het heel vaag over had, blijkt dus de huidskleur van mensen te zijn.

De hele gebeurtenis van afgelopen zaterdag in Gouda is in de mediaberichtgeving gemanipuleerd door de politie en de burgemeester. U, en het gehele Nederlandse volk, bent voorgelogen door de politie en de burgemeester.

Videoverslag door journalist Kevin P. Roberson, artikel door George Arakel


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in