De 34-jarige middenvelder van FC Chabab in Amsterdam met Marokkaanse roots ziet een voetbaldroom uitkomen. De amateur voetballer werd gevraagd om voor de kampioen van de Malediven te komen spelen. 

Jamal Dibi tekende een contract voor een half jaar bij New Radiant. Op 10 juni speelt de club al de strijd om de supercup, maar die wedstrijd komt voor Dibi te vroeg. De Marokkaan uit Nederland zal pas over een week vertrekken en zal vanaf 16 juni aansluiten bij de selectie. Dibi kreeg in eerste instantie een contract van anderhalf jaar aangeboden, maar hij zag er vanaf. Hij wil na dat half jaar kijken of hij daar langer wil blijven.

Hoe de voetbalclub bij hem terecht is gekomen, is ook voor Dibi een raadsel. “Ik hoorde dat ze videobeelden hadden gezien en ze zochten nog een nummer 10 die achter de spitsen kon spelen en toen viel de keuze op mij,” vertelt Dibi aan RTV NH.

Dibi speelde eerder al in het buitenland onder contract bij verschillende clubs in Qatar en bij de Marokkaanse club Moghreb Athletic Tétouan. Ook speelde hij in het verleden in het Nederlands betaald voetbal. Jamal Dibi kwam onder meer uit voor Telstar, Go Ahead, FC Haarlem en AZ.

Een carriere overzicht van Jamal Dibi kunt u vinden op deze Wikipedia pagina.

 

 

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in