Meer inspiratie? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Wellicht dat u dit filmpje wel eens eerder bent tegen gekomen op het internet, want in 2012 is het viraal gegaan. 

Agent Lawrence DePrimo had op een winterse avond in 2012 dienst op Times Square in New York, u weet wel, die plek met allerlei lichtjes, grote billboards, grote schermen en uit heel veel films, dat veel toerisme trekt. Terwijl hij rond liep in de kou, zag hij een dakloze man zitten die geen schoenen en geen sokken aan had. De agent in kwestie vroeg aan de zwerver waar zijn schoenen waren en de zwerver vertelde dat hij geen schoenen had. De agent vond het onmenselijk dat in de kou die er was een mens zonder schoenen en sokken door moest brengen. Dus besloot hij iets ongelooflijks te doen.

Hij ging naar een schoenenwinkel en vroeg aan de medewerkers van de schoenenzaak naar laarzen die lang mee konden gaan. De prijs maakte hem niet uit. Daarbij vroeg hij ook om sokken. Hij kocht deze en gaf het aan de zwerver. De agent bod de zwerver daarna aan om met hem een kop koffie te gaan drinken en een hapje te eten, maar de zwerver weigerde. Hij vond dat de agent al genoeg voor hem had gedaan en toonde zijn dankbaarheid. Een vrouw zag dit gebeuren, nam een foto en deelde dit op sociale media. Sindsdien is het viraal over het internet gegaan.

U hoeft de hoop in de mensheid en in agenten dus niet te verliezen. Gelukkig bestaan er nog wel agenten met een hart. Een held is hij. Het bewijs dat het goede in de mens/agenten bestaat en dat we hoop mogen hebben. Daar kunnen die agenten in ons eigen land, en vooral die van Den Haag, heel veel van leren en ze mogen een voorbeeld aan deze agent uit New York nemen. Hopelijk zal dit filmpje hen inspireren om geen ‘oorlog tegen burgers’ te voeren en geen jongetjes van 14 te beuken, maar er voor de burgers te zijn.


Meer inspiratie? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.