Er zijn beelden opgedoken van het moment waarin tien dagen geleden de 18-jarige Michael Brown werd doodschoten door een politieagent. De video werd luttele seconden na de fatale schietpartij opgenomen door buurtbewoonster Piaget Crenshaw die er nog niet zo lang woont. Vanuit een venster van haar appartement zag zij alles gebeuren.

Van de schietpartij zelf zijn er geen beelden, wel 30 seconden na het incident. Crenshaw maakte de opname met haar gsm. De Amerikaanse tv-zender CNN verspreidde de opname gisteren. In de video is te zien hoe Micheal Brown op de grond  ligt nadat hij neergeschoten is en dat agent Wislon in de buurt van het lichaam heen en weer wandelt en tegen een collega praat.

Volgens de getuige zag de agent er na het doden van de jongen “verbijsterd” uit.

Crenshaw zag voor het fatale schietincident  hoe agent Wilson de tiener in de politiewagen probeerde te trekken, maar daar niet in slaagde. Brown kon ontkomen. Nadat hij zich omdraaide in de richting van de agent, opende die laatste verschillende keren het vuur.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in