Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Actrice Jasmine Sendar met roots uit Curaçao is geweigerd voor de cover van Veronica Magazine vanwege haar donkere huidskleur. Ook kreeg ze minder geld aangeboden dan blanke collega’s voor foto’s in de Playboy. Dat vertelt ze in een interview met de Volkskrant.

De actrice vertelt ook welke rol haar afkomst speelt in verschillende situaties.

Ze kreeg drie keer een aanbod om voor de Playboy te poseren, maar weigerde ze steeds. De eerste keer omdat het om een ‘black edition’ zou gaan, de tweede keer omdat ze druk was met trouwen en haar zwangerschap en de derde keer omdat ze volgens haar veel te weinig geld aangeboden kreeg ten opzichte van haar blanke collega’s.

“Tegen mijn manager zeiden ze dat zwart op de cover niet verkoopt. Dat was echt waar, volgens hen. Daarom konden ze niet meer bieden.”

Jasmine Sendar had tijdens haar Onderweg naar Morgen-carrière ook graag op de cover van Veronica Magazine willen staan, vertelt ze. Maar vanuit  Veronica Gids kreeg ze te horen dat dat niet verkoopt.

De actrice vertelt ook over de periode dat ze op de basisschool zat en gepest werd vanwege haar donkere huidskleur.

“Ze wachtten me op, scholden me uit voor Zwarte Piet, wreven met hun hand in mijn gezicht om te zien of ik zou afgeven.”

Jasmine Sendar is bekend van onder andere Goudkust en Onderweg naar Morgen. Momenteel is ze wekelijks te zien in Raymann!.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Bron: nu.nl
Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in