Het gezin Amiri wordt uit elkaar gerukt. De 54-jarige vader van het gezin, Feda Amiri, wordt maandagmiddag na 18 jaar in Nederland uitgezet naar Afghanistan. 

Twee maanden geleden werd Amiri uit zijn gezin gehaald en gearresteerd. Hij werd in detentie gegooid. Maandag 5 januari 2015 wordt hij op het vliegtuig gezet naar Afghanistan en moet hij gedwongen zijn gezin verlaten.

Behalve vader Feda heeft de rest van het gezin sinds 2006 een Nederlands paspoort. Hij kreeg het Nederlandse paspoort niet, omdat hij ooit in dienst is geweest van de Afghaanse veiligheidsdienst KhAD. Volgens de regels van het zogenaamde 1F-beleid wordt vader Feda door de IND dan behandeld als een vermeende oorlogsmisdadiger. Volgens dochter Tamana (23) scheert de IND iedereen over een kam. De advocaat van Amiri noemt de situatie ‘heel wrang’.

Rechten
Tegen omroep Brabant zegt zijn dochter Tamana dat het gezin geen afscheid heeft kunnen nemen.

“Nederland is toch een democratisch land met een goed rechtssysteem. Waar zijn mijn rechten? Ik heb gewoon een Nederlands paspoort en mag geen afscheid nemen van mijn vader!”

Verontwaardigd
Zijn dochter Tamana is verontwaardigd.

“Nederland is toch een democratisch land met een goed rechtssysteem. Waar zijn mijn rechten? Ik heb gewoon een Nederlands paspoort en mag geen afscheid nemen van mijn vader!”

Ze is een actie begonnen om haar vader alsnog in Nederland te houden. Ze is onder meer een Facebook-pagina begonnen uit protest. Ook roept ze alle passagiers die dezelfde KLM vlucht als haar vader hebben op om KLM te vragen om haar vader niet mee te nemen.

“Ik vraag aan iedereen in het vliegtuig: Sta op en laat dit niet gebeuren. Hij woont al 18 jaar in Nederland en wordt uitgezet naar een oorlogsgebied.”


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in