Een 11-jarige jongen met Afrikaanse roots in het Verenigd Koninkrijk heeft een hoger IQ dan theoretisch natuurkundige Albert Einstein, beroemde auteur Steven Hawking en computer pioneer Bill Gates, dat meldt Romford Recorder.  

Ramarni Wilfred heeft de genie IQ-score behaald van 162. Zijn score plaatst hem in de top 1 procent hoogste IQ scores in het Verenigd Koninkrijk. Ramani zei dat hij erg blij is met de score die hij heeft behaald. “Ik was verrast en zeer blij toen ik de resultaten las van mijn IQ test, na het doen van de toets was ik niet zeer zeker of ik het wel goed had gedaan,” aldus Ramarni.

Toen Ramarni ontdekte dat hij slimmer was dan enkele zeer historische figuren zoals Einstein, was hij gevleid, maar bleef bescheiden. Hijzelf vindt dat hij zich niet kan vergelijken met deze genieën uit het verleden die geniaal werk hebben geleverd.

“Wie weet? Misschien zal mijn ‘echte genie’ moment komen wanneer ik wat ouder ben, maar voor nu, ben ik gewoon trots op mezelf en gelukkig dat mijn moeder en zus ook trots op me zijn,” zegt Ramarni.

Zijn moeder zegt dat zij vanaf dat hij een baby was al wist dat hij een speciale jongen is.

“Tegen de tijd dat hij drie was, kon hij lezen en schrijven en vanaf dat hij 18 maanden was, besproken wij het nieuws en zijn favoriete boek was een encyclopedie!” Aldus zijn moeder.

Ramarni schreef een essay voor Oxford University. Nadat hij veel lof van Oxford kreeg, besloot hij om een IQ-test te gaan afleggen. Hij kreeg van Birkbeck University een uitnodiging om de IQ-test af te leggen. Ramarni is nu lid van de Mensa International IQ society, waar hij zich zal kunnen mengen met gelijkgestemde kinderen van zijn leeftijd en exclusieve evenementen zal bijwonen.

Ramarni kijkt uit naar de nieuwe ervaringen die hem tegemoet komen dankzij zijn score op de IQ-test.

“Ik zie een hoog IQ niet als een iets heel bijzonders, maar ik voel me zeer bevoorrecht om te worden uitgenodigd om toe te treden bij Mensa en kan niet wachten om sommige van de gebeurtenissen bij te wonen,” zei Ramarni.

“Ik ben erg blij met Ramarni en zie veel potentie in hem. Ik hoop dat Ramarni het naar zijn zin gaat hebben bij ons,” aldus John Stevenage, de directeur van Mensa.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in