Nederland was in 2001 aanwezig in Durban (Zuid-Afrika) bij de VN wereldconferentie tegen racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid. Nederland heeft toen een verklaring & actieprogramma ondertekend samen met andere landen om dit actief aan te pakken in eigen land. LET OP! Ik zeg ondertekend.

Nederland heeft zich daarna ook niet meer van deze Verklaring gedistantieerd.

In 2009 zou er, aansluitend op bovenstaande conferentie, in Genève een herzieningsconferentie komen waarin dit Actieprogramma uit 2001 geëvalueerd zou worden. Niet bepaald onbelangrijk. En wat denk je? Het laffe Nederland heeft deze conferentie compleet geboycot! Ze zijn dus bewust niet op komen dagen want men vond dat niet nodig, want er is geen sprake van racisme in Nederland. De Minister van Buitenlandse Zaken, destijds Maxime Verhagen, zei er geen vertrouwen in te hebben. Hoe bloody ignorant kan je zijn na zo een goede ervaring de eerste keer waarin je het uiteindelijk met elkaar eens was en een actieplan hebt ondertekend. Dit zijn de momenten dat je als land de koe bij de hoorns kan en moet pakken, in eigen land maar ook zeker internationaal. Een sterk staaltje cognitieve dissonantie waar heel de wereld mee meekijkt, want Nederland ligt internationaal behoorlijk onder de loep.

Lees deze punten even goed door en denk o.a. aan de figuur zwarte piet die nog steeds realiteit is in de Nederlandse maatschappij. Werkelijk ongelofelijk als je deze punten ondertekend hebt. Wat het nog veel schrijnender maakt, is dat diverse historici en zelfs een rechter, in Nederland, hebben verklaard dat de figuur zwarte piet inderdaad racistisch is. Dit zegt dus alles over de ruggengraadloze houding van Nederland en haar bestuur. Nederland heeft een grote bek en heeft overal wat over te zeggen, ook internationaal, maar zodra er een spiegel voor wordt gehouden en over de problemen in eigen land moet worden gesproken doet men of de neus bloed en stopt men de kop in het zand. Pure lafheid. Bah.

Nou als jullie, degene die het actieprogramma ondertekend hebben en die er verantwoordelijk voor zijn, niet voor al deze extreme belangrijke punten willen staan doen wij, de burgers, het wel. En dat is wat nu ook overal gebeurd. De sneeuwbal rolt als nooit te voren, en geloof mij, die wordt alleen maar groter. En de huidige versie van zwarte piet? Die zal verdwijnen, daar komt niemand meer onderuit. Ook Wilders niet!

Download de VN bijlage:
Verklaring en actieprogramma VN Wereldconferentie Durban [pdf]

column


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in