Ja, ik vind dat Israel een misdaad begaat in de Gaza-strook en per direct moet stoppen met het uitmoorden van een volk. Je leest het goed, ik heb kritiek op Israel. En nee, dat maakt mij géén antisemiet! 

Geen stress, ik ben geen moslim. Adem in, adem uit en herhaal drie keer voordat je allerlei dingen nu gaat roepen vanwege mijn vorige zin. Zoals je van Mona Keijzer hebt gehoord zijn het de moslims die anti-semieten zijn. En ik ben geen moslim. Dus geen anti-semiet. Je kan gerust verder lezen en ik mag heus wel zeggen wat ik wil.

Het is een langdurende conflict dat daar afspeelt tussen Hamas en Israel. Het is een escalatie van het Israëlisch-Palestijns conflict die begon op 7 oktober 2023 en zich ontwikkelde tot een Israëlische militaire invasie in de Gazastrook. Wat zeg ik? Ik bedoel een massamoord en een genocide! Want sindsdien zijn er in Gaza 250 mensen per dag om het leven gekomen, meldt UNICEF.

Besef even; 250 mensen die dood gaan PER DAG door toedoen van iemand die roept “VUREN” en bommen op deze mensen gooit. 

De beelden van dode lichamen die onder de puin worden gevonden, kunnen je onmogelijk ontgaan zijn op sociale media. Evenmin de gewonde en/of dode lichamen van kinderen en soms wel baby’s. Of kinderen die getraumatiseerd, bedekt met vuil en stof, op kapotte straten zitten. Huilend, bibberend en soms naast de levenloze lichamen van hun ouders. Of ouders die in tranen het dode lichaam van hun kindje vasthouden. Wetende dat zij vanaf dan in een hel leven. Wetende dat je je kind wel kunt begraven maar zelfs dan kan je kind wéér geraakt worden door raketten. Dat de laatste rustplaats, geen rustplaats is. Besef he, dat je geen enkele beelden van het omgekeerde ziet. Geen dode lichamen van de tegenpartij. Verwoeste huizen. Verwoeste straten, verwoeste levens. Dode kinderen of kinderen naast de dode lichamen van hun ouders. Niks. 

Velen met mij vinden dit verschrikkelijk. Onmenselijk en onverdraaglijk. Velen spreken zich ook ooit. Maar het is erg vermoeiend dat je dan voor antisemiet wordt uitgemaakt als je zegt dat Israel moet stoppen met deze genocide op onschuldige mensen. Je kunt geen enkele kritiek hebben op Isreal en je wordt de mond gesnoerd met de beschuldiging dat je antisemiet bent. Dat is niet zo! Je kunt kritiek hebben op de daden van Israel zonder antisemiet te zijn. Je kunt ook tegen verkrachting zijn zonder haat tegen mannen te hebben.

Als je voor Gaza op komt dan ben je tegen deze genocide. Tegen deze humanitaire crisis. Want dat is wat dit is. Een humanitaire crisis en een genocide. Daar tegen zijn maakt je geen antisemiet maar een mens met een hart die wil dat deze ellende stopt! 

Dus stop mensen antisemiet te noemen maar begin om Netanyahu een massamoordenaar te noemen.
 


Meer van dit? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in