Ja, hij is er weer de ramadan, mijn jaarlijkse pitstop om mijn spiritualiteit op te laden. De negende maand van de islamitische kalender, dertig dagen lang vasten. Naast geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de pelgrimstocht behoort ook het vasten tot een van de vijf zuilen van de islam.

Terug naar jezelf, tijd nemen voor het hier en nu. Wat heb ik het afgelopen jaar allemaal gedaan? Hebben de beslissingen die ik heb genomen mij dichter bij mijn doelen en dromen gebracht? Ben ik blij met wat ik heb bereikt? Heb ik met de welvaart die Allah (God) mij heeft gegeven iets betekend voor anderen?

Het afgelopen jaar heb ik veel meegemaakt, veel leermomenten gehad, veel mensen ontmoet die een geweldige indruk op me hebben achtergelaten. Ik heb bewuste keuzes gemaakt met betrekking tot wat ik wil bereiken. Ik heb goede doelen gesteund op de manier waarop ik het gevoel had dat ik mijn steentje heb bijgedragen. Ik heb elk obstakel met positieve energie en geweldige vrienden overwonnen. Ik heb risico’s genomen. Ik kijk terug op een geweldig jaar vol liefde, tranen, familie, vrienden, talenten, gerealiseerde dromen, nieuwe doelen, volop kansen en geweldige mogelijkheden!

Ik kijk ook vooruit naar de toekomst, naar het ongeschreven, naar het nog niet ervaren, naar een toekomst waar ik aan sleutel. Ik sta met beide benen stevig op de grond. Aan het begin van een pad dat ik voor mezelf heb uitgestippeld. Het jaar zal vast ook veel onverwachte gebeurtenissen bevatten, maar ik ben klaar om mijn stempel te drukken. Ik wil een onuitwisbare indruk achterlaten, ik wil mensen positief bewegen en helpen onze wereld een betere wereld te maken voor alle generaties die volgen.

Vervolgens zou ik met deze quote willen afsluiten:
Denk aan je oma, opa, tantes, moeder, zussen, broers, neefjes, nichtjes, vrienden, buren en onbekenden. Was jij er voor hen in moeilijke tijden? Heb jij iets gedaan om hun leven te verbeteren?

Dat is wat de islam voor mij is, dat is waar ramadan voor mij om draait.

A life is not important except in the impact it has on other lives.

Yellah, deel a mattie
Hafsa Mahraoui
Schrijfster, onderneemster, talent-coach, spreker, event planner, moslima, Marokkaanse jongedame met enorm veel ambities. Met mijn columns wil ik mensen raken, ik wil informatie delen en andere perspectieven laten zien. Ik wil mensen inspireren, motiveren en aanzetten tot zelf onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in