Vorige week vrijdag zijn er op 7 plekken in Parijs terroristische aanslagen geweest waarbij er zeker 127 doden zijn gevallen. Iedereen over de hele wereld bid voor Parijs.

Wat velen vergeten is dat wat vrijdagavond gebeurde, dagelijks gebeurt in vele andere landen. Ik ben dan ook van mening dat ook deze onschuldige mensen net zoveel aandacht verdienen als de mensen in Parijs. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het afschuwelijk wat er in Parijs is gebeurd, maar ik vind wel dat we niet alleen voor Parijs moeten bidden. Bid voor de hele wereld.

Bid voor Beiroet, waar de dag ervoor, donderdagavond, door twee zelfmoordaanslagen meer dan 80 mensen om het leven zijn gekomen en 200 mensen gewond zijn geraakt.

Bid ook voor Bagdad, waar op de vrijdagavond een zichzelf tijdens een begrafenis opblies en 18 bezoekers om het leven kwamen en 41 mensen gewond raakten.

Bid voor de wereld die de vluchtelingen de schuld geeft voor deze terroristische aanslagen, waarbij men niet stil staat om te begrijpen dat juist deze mensen die uit hun land zijn gevlucht, dit niet mee willen maken. Deze vluchtelingen hebben dit soort aanslagen en oorlogen meegemaakt en zijn juist naar Europa gevlucht voor een veilig onderkomen.

En niet te vergeten, bid ook voor de mensen die met hun laatste hoop de boot instappen met hun gezin en vaak verdrinken. Overleven ze deze reis? Dan staat er in Hongarije een grote muur op ze te wachten. Op zijn zachtst gezegd krijgen de vluchtelingen geen warm onthaal, maar worden ze nog erger getraumatiseerd, misbruikt en uitgebuit door de Hongaren alsof het geen mensen zijn maar dieren.

Ik begrijp natuurlijk dat een facebookmelding niet iets is waar ik mij druk om moet maken, daar gaat het ook niet om. Ik vraag me alleen af waarom ik geen facebookmelding krijg met de voorstelling om mijn facebookprofiel te veranderen in bijvoorbeeld de vlag van Libanon. Ik maak mij dus meer zorgen om het onderscheid dat er wordt gemaakt tussen mensen. Als er mensen in Europa omkomen dan is dit tragisch, maar buiten de Europese grenzen zijn er ook mensen, onschuldige slachtoffers die elke dag te maken hebben met deze soort van gruwelijke gebeurtenissen.

Mensen zijn mensen ongeacht hun geloofsovertuiging en nationaliteit. Geen enkel mens is belangrijker dan de ander en niemand heeft het recht om andermans leven te ontnemen. Zoals in de bijbel Marcus 11;24 wordt gezegd: Alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen. Daarom bid ik niet alleen voor Parijs, maar voor de hele wereld.

Yellah, deel a mattie
Sona Sarkisjan
Sona Sarkisjan, afkomstig uit Armenië, is als klein meisje naar Nederland gekomen. Zij is 22 jaar en studeert Europese Studies aan de Haagse Hogeschool. Naast haar interesse in politiek, houdt ze zich bezig met kunst en geschiedenis. Creatief, ambitieus en een christen die veel waarde hecht aan familie en vrienden. Ze wilt vooral een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in