Om te beschrijven wat ik tijdens het jaarprogramma van 365 dagen succesvol leer is onbegonnen werk. Als je als deelnemer het jaarprogramma bij Arjan Vergeer & David de Kock doet, wordt je gepromoveerd naar piloot van je eigen vliegtuig. Je wordt het kloppend hart van je lichaam. Je wordt het stemmetje in je hoofd dat zegt dat jij je koers mag bepalen. Je wordt deelnemer van je eigen leven.

Toen ik de locatie van de eerste bijeenkomst kreeg dacht ik “oké, Zandvoort in deze kou hmmm.” Toen in de instructies hafsaook nog stond neem je zwemspullen mee, begonnen de kriebels in mijn buik op volle toeren te draaien. Hoe ging ik na alles wat er de afgelopen maand is gebeurd gewoon helemaal gekleed het water in? Een helemaal bedekte moslima, zou dat geen vreemde blikken opwekken? Kon ik gekleed überhaupt wel het water in? Mocht dat wel? Ik dacht ik vraag het op locatie wel aan iemand en die zal me van een antwoord voorzien. Ik besloot dus ook gewoon mijn spullen mee te nemen.

Toen ik binnen kwam werd ik enorm warm verwelkomd. En die positieve, oprechte en liefdevolle sfeer was aanstekelijk. In de loop van de dag voelde ik me steeds meer op mijn gemak. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik er mocht zijn zoals ik was. Nou, ben ik niet echt iemand die zich laat leiden door mijn onzekerheid. Dus ook al was ik nog onzeker over mijn outfit en wat voor reacties dat zou opwekken, besloot ik toen ook dat ik die nieuwjaarsduik gewoon ging nemen. Na het omkleden voelde ik me tikkeltje nerveus, maar dat veranderde al heel snel naar opgewonden en positieve kriebels. Niemand keek vreemd naar mij, het was gewoon en het was oke. Op dat moment kon ik ook gewoon mezelf zijn en de nieuwjaarsduik doen zoals ik die wilde. Op mijn eigen Hafsa manier.

Tijdens de nieuwjaarsduik heb ik iets losgelaten in de zee (niet letterlijk natuurlijk dat zou de zee vervuilen). Ik liet iets los wat mij te veel energie koste, iets wat mij niet vooruit hielp. Ik nam daarom elke stap in het ijskoude water bewust. Ik voelde op een gegeven moment al mijn organen werken. Mijn lichaam was gewekt en daarmee ook mijn bewustzijn. Ik kan nu zeggen dat 29 januari 2015 een begin van iets geweldigs was. Omdat ik iets heb losgelaten, heb ik ruimte kunnen maken voor iets moois en positief wat ik dit jaar zal toelaten.

Dit jaar staat voor mij in het teken van GEZOND WORDEN en dat geldt voor alle facetten van mijn leven. Lichamelijk gezond worden, door middel van bewuste, gezonde keuzes te maken elke dag. Mentaal gezonder worden door mezelf tijd en rust te gunnen om daarna optimaal te kunnen presenteren. En dit jaar zal ik alles op alles zetten om gezonder te finishen. Ik kan natuurlijk mijn doelen niet alleen bereiken. Deze bereik ik met iedereen om mij heen. Dus nu weten jullie wat mijn thema dit jaar is en mijn vraag aan jullie is; willen jullie mij daarbij helpen?

Ik ben pas aan het begin van mijn jaar, ik zal elke maand mijn status met jullie delen. Ik hoop dat wij samen mogen groeien dit jaar. Bismillah (in de naam van Allah) voor een GEZOND 2015.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Hafsa Mahraoui
Schrijfster, onderneemster, talent-coach, spreker, event planner, moslima, Marokkaanse jongedame met enorm veel ambities. Met mijn columns wil ik mensen raken, ik wil informatie delen en andere perspectieven laten zien. Ik wil mensen inspireren, motiveren en aanzetten tot zelf onderzoek.