Vandaag ga ik tegen de richting in. Ik ga het hebben over voorbeeld Marokkanen!! “Heh”?? “Waar heeft zij het over”, denken een aantal mensen vast nu. Voorbeeld Marokkanen? Bestaan die wel? Ja, zeker bestaan ze wel!

Moeten we alleen maar kijken en luisteren naar die negatieve verhalen in de media? Van die aantallen die het niet goed doen? Verpesten zij het voor een gehele wereld? Er wordt massaal “ja” geknikt in Nederland. Overtuigd nog wel. Onzin!! Laten we eens kijken naar de positieve dingen, en wel, een gebeurtenis die ik zelf meemaakte!

Het was zondagochtend, ik had eerder die dag heerlijk gevoetbald met mijn mini”s aan wie ik voetbaltraining geef. Bij aankomst thuis hoorde ik dat er een braderie was in Amsterdam Osdorp! Hartstikke leuk! Op naar de braderie, met mijn moeder, zusje en een Nederlands vriendinnetje van mijn zusje. We hebben lekker gewandeld, leuke koopjes gehaald, mooie deals op de braderie gesloten en het gebruikelijke wat jij ook kent van een braderie. Totdat we terug liepen naar de auto…

Ohnee he!! Wat zag ik nou! Mijn autoband was lek! Er zat een dikke spijker in mijn autoband. Het idee om de ANWB te bellen gaf me niet bepaald een positief gevoel. Maar wat moest ik anders? Ik kan toch echt niet zelf mijn band verwisselen, daar ben ik teveel vrouw voor! We stonden heel toevallig geparkeerd voor een Marokkaanse slagerij/supermarkt. Een Marokkaanse jongen, gekleed in een joggingpak met zilverwitte schoenen kwam net buiten gelopen. Ik keek hem wanhopig aan en binnen een fractie van een seconde liep hij naar mijn auto en begon hij zonder wat te zeggen aan mijn autoband te zitten. Hij vroeg om gereedschap en wilde de bouten loshalen. Wat denk je? Zou hij mijn lekke band willen stelen? :O Het lukte hem niet om de band los te halen, het zat te strak vast, ook erop staan lukte niet want die jongen was te licht. Er kwam toen een andere jongen erbij, en een andere, en de slager met zijn vleesmes, het kassa meisje, de vader, de oom, ik denk wel de hele familie! En we weten dat Marokkanen grote families hebben en dat ze altijd samen komen als er iets toch?

Met zijn tienen stonden ze bij mijn auto (meer familie was er niet in de buurt helaas). Ik heb best een grote zware auto dus mijn krik hield het niet en hoppa daar kwam een nieuwe krik. Die hadden ze binnen even snel opgehaald. Ze hebben ook alles he, die Marokkaanse slagers! Klinkt frappant, met zijn tienen een autoband verwisselen maar het zat wel echt muurvast allemaal: eindstand mijn lekke autoband werd niet gestolen en er zat een niet lekke autoband weer onder mijn auto en ik kon weer veilig de weg op.

Als dank voor de moeite bood ik ze wat te drinken aan maar dat sloegen ze af en bedankten mij vriendelijk. Hun bedankten mij terwijl zij mij uit de brand hadden geholpen. Deze mensen waren de helden van de dag voor mij! Echt om een voorbeeld aan te nemen! Zonder woorden zagen ze de wanhoop in mijn ogen en zonder enige twijfel kwamen ze mij helpen! Ik heb zoveel bewondering voor deze mensen en vind dat ze een openbare dankwoord verdienen. Mijn dank is groot, dank u wel, toffe, lieve, behulpzame Marokkanen!!

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in