Het is inmiddels twee jaar dat ik stil ben terwijl ik voorheen op bijna dagelijkse basis publiceerde. Het is tijd om de stilte te verbreken en het één en ander uit te leggen. 

Bijna twee jaar geleden begon het, ik schreef steeds minder en was steeds minder actief. Terwijl ik zelf een paar keer per week columns schreef, artikelen publiceerde en filmpjes maakte kwam ik tot een punt dat ik helemaal niets meer publiceerde. Dat is niet zonder reden, er is veel gebeurd en veel veranderd in de afgelopen twee jaar. Zowel in mijn persoonlijke als in mijn zakelijke leven. 

Het begon allemaal met het feit dat mijn vrouw zwanger raakte en ik besloot om mij even op haar te focussen en een helpende hand te zijn. Het schrijven, reizen en filmen werden met de dag minder. Mijn prioriteiten veranderden. 

Nieuw bedrijf 
Vlak voordat mijn dochter geboren werd besloot ik om iets te doen met het idee voor een nieuw bedrijf dat ik al 3 jaar lang had. Om zo een betere toekomst voor mijn dochter te bouwen. Een maand voordat mijn dochter geboren werd begon ik met de eerste stappen om dat bedrijf op te zetten. Toen mijn dochter bijna een maand oud was ging mijn nieuwe bedrijf online. Dat nieuwe bedrijf had mij in het begin 4 dagen per week volledig nodig. Dus ging mijn aandacht naar mijn net bevallen vrouw, mijn dochter en mijn nieuwe bedrijf. Het schrijven en publiceren bleef achterwege, wat in eerste instantie niet de bedoeling was. Ik zou een tijdelijke break van 3 tot 5 maanden nemen en dan verder gaan waar ik was gebleven. 

Doodsbedreiging 
Toen mijn dochter nog geen 2 maanden was kreeg ik in mijn brievenbus een hele serieuze doodsbedreiging. Ik heb wel eens vaker doodsbedreigingen gehad maar deze was wel heel serieus. Ik zal niet in details treden, maar het was ernstig. Toen besloot ik om even helemaal geen content meer te produceren en volledig naar de achtergrond te verdwijnen. Vrijwel dezelfde dag moesten we onderduiken. Het was een onprettige periode die we gelukkig overwonnen hebben en sterker zijn uitgekomen.

Sindsdien ben ik 100% stil geweest. Geen columns meer, geen artikelen meer, geen opinies meer, geen video’s meer, mijn theatershow zette ik op stop, mijn sociale media activiteit gingen van dagelijks posten naar een post per week of per twee weken en actualiteit bij houden zat er ook niet meer in. De veiligheid van mijn gezin ging/gaat voor. Dus heb ik gedaan wat een vader hoort te doen, zorgen voor stilte voor een veiligere situatie. 

Er is veel veranderd in mijn leven. Mijn prioriteiten zijn veranderd. Mijn visie en denkwijze is veranderd. Ik heb inmiddels een andere koers gekozen. Ook voor Voorbeeld Allochtoon. In de afgelopen anderhalf jaar ben ik bezig geweest om een andere koers en infrastructuur in te richten voor mijn leven en de dingen die ik doe. Dat is allemaal in stilte gebeurd. In privé sferen. Dat was nodig. Maar ik mis het schrijven, ik mis wat ik deed.

Daarom is het tijd om de stilte te gaan verbreken. Om de komende tijd het één en ander uit te leggen, weer te gaan schrijven, content te produceren en de draad op een nieuwe manier ter herpakken. Om mijn nieuwe koers zichtbaar te maken en mijn lezers mee te nemen in het nieuwe avontuur. En dat zal ik de komende tijd, in een passende tempo, doen. Niet al te snel, maar wel gestructureerd. 

Het voelt fijn om terug te zijn. Bedankt voor het lezen en tot de volgende column. 


Volg ons:

 


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in