Eindelijk! Het sneeuwt weer in het land! Het is overal mooi wit en we kunnen heerlijk spelen in de sneeuw. Haal je slee maar weer tevoorschijn, trek je wanten uit de kast en ga op je doel af: INPEPEREN!!

Wat een lol, heerlijk zeg, de eerste dag dat het sneeuwt is het altijd zo leuk en gezellig. De fotocamera komt erbij, je telt de sporen van je voetafdruk in het sneeuw, je bent buiten maar voelt de kou nauwelijks! Heerlijk!!

Maar ohjeej… Ons kikkerlandje is helaas niet echt goed voorbereid op dit soort dagen, nog steeds niet! Beste Minister van Verkeer en Waterstaat, wanneer kunnen we ons hier wel goed op voorbereiden? Hoe kunnen we zulke ellenlange files voorkomen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het openbaar vervoer gewoon kan rijden? Hoe krijgen we ook de zijwegen minder glad want ik vloog vandaag zowat de gracht in met m’n auto! Doodeng! Moeten we echt met kettingen aan onze wielen rijden? Winterbanden alleen zijn ook niet voldoende!

Ondanks dat het vreugde met zich meebrengt, brengt het ook veel ellende met zich mee. Waar ik zelf toch altijd aan denk en mee meeleef zijn de vele daklozen en de mensen die gestrand zijn ergens en geen opvang hebben? Ik heb zo een respect voor hulpverleners en vrijwilligers die zich met deze dagen druk maken om onze daklozen. Stel je voor zeg, dat je in dit weer ergens buiten in de kou moet overnachten! Ben bang dat dit toch wel gebeurt want helaas… Voldoende noodopvang en noodbedden zijn er niet! Ik hoop dat God zich ontfermt over hen, die niet ergens warm binnen kunnen kruipen om welke reden dan ook!

Als ik nadenk is sneeuw toch echt alleen leuk voor kinderen, die lekker rollenbollen in de kou, sneeuwbalgevechten houden en sneeuwpoppen maken.

Alleen het eerste gezicht is voor ons mooi maar zodra we de straat op moeten voor school, werk of boodschappen, dan ervaren we dit toch echt anders! Dag 1 is leuk, dag 2 moet alles toch echt weg zijn… We zijn er gewoon als land niet voldoende op voorbereid, het zorgt teveel voor vertragingen, absenties, ongevallen en problemen. We kunnen het niet aan? Misschien moeten we eens in gesprek met Syberie of de Noordpool of zo, waar het altijd wel sneeuwt en het goed gaat!

Ik ben inmiddels bang voor sneeuw, ik ben zelf wel eens een sneeuwberg ingereden en moest daaruit gesleept worden! Dat was in Amerika na een avondje stappen! Nooit meer doen! Luister gewoon naar de weermeesters als zij een weeralarm afgeven, niet zo eigenwijs doen en toch de wegen opgaan en letterlijk je leven riskeren!!

Het sneeuwde gister avond even niet, ik ben benieuwd hoe dit vandaag zal zijn. Ik hoop dat iedereen gewoon zorgeloos naar school, werk of zijn of haar afspraken kan gaan! Sneeuw is mooi maar teveel sneeuw kunnen wij nog niet aan!! Ik hoop dat we vandaag weer veilig de wegen op kunnen en alles en iedereen weer op tijd aanwezig is, daar waar hij of zij moet zijn!

Veel sneeuwplezier alsnog!!

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in