Afgelopen zondag liep ik in Dordrecht richting de stad. Er kwam een man van rond de 60-65 jaar op mij aflopen. Hij was heel erg aan het zweten en hij pakte zijn zij vast. Ik rende gelijk naar hem toe en het begon meteen te zeggen: “ik moet nu naar het ziekenhuis, geen tijd voor een ambulance.”

Ik wist wat ik moest doen, ik ben gelijk auto’s die voorbij reden gaan stoppen om te vragen of ze hem snel konden wegbrengen. Wat ik steeds hoorde van de, in totaal 6 auto’s die gestopt waren, was: “Nee, mijn vrouw en ik zijn onderweg naar Amsterdam, dus sorry” of “nee, kan echt niet, want ik wil me hier niet mee bemoeien” en nog een paar van dat soort zinnen.

Snel erna stopte een auto met 2 Arabisch-uitziende jongens, die ik nog nooit eerder heb gezien, met petjes achterstevoren op hun hoofd (waar de helft van Nederland bang voor is!). Zij zagen de ernst van de situatie in en besloten hem snel mee te nemen naar het ziekenhuis.

Toen ik de deur open deed om hem de auto in te begeleiden zei hij tegen mij: “We worden op tv bang gemaakt voor mensen zoals jullie, maar echt bedankt hoor jongen!” Vervolgens reden de jongens weg. Wat de meneer met deze zin bedoelde, begreep ik eigenlijk niet. Ik had namelijk geen tijd om dat te vragen.

Net kwam ik de twee jongens, die zo behulpzaam waren, weer tegen bij een stoplicht. Voor hen een politiebusje met “Stop Politie.”

Het oordeel is aan jullie!


Op de hoogte blijven van meer columns en opinies? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Osman Bosuguy
Een 'op het eiland van Dordt' (Dordrecht) geboren Nederlander met Turkse roots. Is een expert op het gebied van maatschappelijke vraagstukken. Ook is hij erg maatschappelijk betrokken, kritisch, creatief en behulpzaam naar de medemens toe. Tevens van mening dat iedereen afstamt van 'een' allochtoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in