Het enige constante en soms ontwrichtende van een samenleving zoals de Nederlandse, is wel verandering. Wat het volk troost biedt om met die onvoorspelbaarheden om te gaan zijn onze democratische waarden die hier met uitsterven worden bedreigd.

Het Nationaal instituut Nederlandse Slavernijverleden en erfenis ook bekend als het NiNsee heeft de Nationale Slavernijherdenking verplaatst. Samen met de Gemeente Amsterdam namens de nationale overheid besloten zij de Herdenking op 1 juli, te verplaatsen naar 30 juni. Dit besluit werd genomen zonder de stem van het Nederlandse volk en in het bijzonder de nazaten van de slavernij te raadplegen. Om die reden moeten wij vrezen voor de dood van de democratie die wij zo lief hebben en waar zo velen voor zijn gesneuveld.

Met dit ondemocratisch besluit brengen zij een splitsing in herdenken en feestvieren. Het ergste is dat zij geen rekening hielden met de tienduizenden bezoekers die vanuit het hele land en het buitenland komen. Zij duperen hele families en gezinnen met kinderen, jongeren en studenten en anderen die speciaal vrij hebben genomen om de Nationale Herdenkingsplechtigheden en Culturele evenementen bij te wonen.

Wij willen het volk en de nazaten de kans geven om hun mening te uiten over dit besluit. Aan de hand van een peiling hopen wij zeggenschap te krijgen en uiteindelijk onze democratie te redden. Als wij werkelijk willen bouwen aan een rechtvaardige samenleving horen wij op te spreken in tijden van ongerechtigheid. Die tijd is nu aangebroken.

Simão Miguel namens het Nederlandse volk en de nazaten van de slavernij

Geef jouw mening:           Peiling – Slavernijherdenking
Volg de discussie:             Op social mediaYellah, deel a mattie
Simão Miguel
Geboren in Angola. Inmiddels woon ik al een tijd in Nederland en heb zowel een Angoleze als Nederlandse beleving. Met mijn eigen onderneming Nkonzo Media wil ik bijdragen aan ontwikkeling van de media en internet. De focus ligt op de verbetering van de verstoorde visie die bestaat over Afrika en haar mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk om niet alleen consument maar ook producent te zijn van het internet-tijdperk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in