Laten we volwassen kinderlijk vliegen, naar een toekomst waar jij de koningin van mijn hart wordt. Ik, een zoekende dichter. Op zoek naar schoonheid, op zoek naar jou. Ik wil jou naar de dimensie van engelen brengen en hemelse danspasjes aan jou leren. Samen in de verte voorbij de horizon betreden en jouw nare verleden voorgoed laten verdwijnen.

Dans met mij op het ritme van vrijheid. In mijn hemelse danspaleis zijn er geen tragische ervaringen uit jouw verleden te bekennen, ik behandel jou als een prinses. Niet alleen omdat jij de mooiste vrouw bent die er bestaat, maar omdat ik gemaakt ben om jou te eren. Omdat ik voor jou leef, jij de moeder van de natie bent, de bron van de mensheid.

Laat we samen een huis op een eiland van onbevangenheid bouwen. Terwijl jij het nare verleden achter laat, bouw ik mee aan jouw glorieuze toekomst. Ik versier haar met zachtmoedigheid en liefde. Een toekomst waarin jij niet bang hoeft om jezelf te zijn. Ik bescherm jou met een schild tegen onderdrukking en onderdanigheid. Laten we samen aan een toekomst bouwen waar je trots omarmt en de duisternis achter jou laat, voorgoed.

Dit is voor alle vrouwen. Het wandelpad naar mijn danspaleis voor jullie allen toegankelijk. De toegangscode vereist geen geld of materieel bezit. Welkom in mijn hart en dans nogmaals eeuwig op het ritme van vrijheid. Vrij om ‘nee’ te zeggen als je ergens geen zin in hebt. Vrij om ‘nee’ tegen het nare verleden te zeggen. Vrij om jezelf te zijn en een bijdrage te leveren aan jouw gemeenschap.

Ik ben een man die bereid is om alles te doen zodat jij geëerd en gelukkig wordt. Vergeet en vergeef iedereen die jou ooit heeft gekwetst of niet heeft begrepen. Vergeet iedereen die jou ooit heeft onderschat of misbruikt. Vergeet iedereen die jou zonder respect heeft behandeld. Het is februari en ik ben jouw Valentijn, waar je ook bent. In Oman, Irak, Nigeria of Suriname. Ik vertolk het geluid van iedere fatsoenlijke man: jij verdient een zorgeloze toekomst vol met liefde, vlieg met mij mee naar deze toekomst.

 


Op de hoogte blijven van meer columns? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Kiza Magendane
Kiza Magendane is student politicogie en internetpublicist. Hij komt uit het hart van Afrika (Congo) en woont sinds 2007 in Nederland. In Amsterdam en Elders in Nederland houdt hij zich bezig met de zoektocht naar de Nederlander en daar schrijft hij een boek over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in