Het is 1 januari 2016. Dat betekent dat we nog 9 jaar hebben voor ons doel dat iedereen in Nederland in 2025 allochtoon wil zijn. Tijd om jullie met het nieuwe jaar te feliciteren en de voornemens door te nemen.

Allereerst wil ik jullie allemaal een voorbeeldig allochtoon nieuwjaar wensen. Moge vele van jullie je al gelukkig allochtoon voelen; of je echt allochtoon bent of niet. Ik wens jullie allemaal het gevoel van allochtoon zijn dat ik ervaar van harte toe. Ik wens jullie allemaal net zoveel kleur in je leven toe, avontuur, diversiteit, verschillende werelden en al het andere zoals ik dat ervaar.

2015 was voor ons vooral een jaar waarin we onszelf wilden heruitvinden. En dat is gelukt. We hebben heel erg gezocht naar de manier waarop we verder willen. Gaan we door met enkel positief nieuws en interviews zoals we in 2012 zijn opgericht? Of gaan we toch meer de kritische en scherpe kant op zoals in 2014? Blijven we een platform, worden we een stichting of juist een bedrijf? Gaan we uitbreiden met producten en diensten? Of blijven we alleen schrijven? En hoe gaan we onze focus scherper stellen om dichter bij ons doel in 2025 te komen? Ik kan u vertellen dat we er in grote lijnen uit zijn. Al moet ik toegeven dat een concept en een idee nooit af zijn en altijd in ontwikkeling blijven.

Meer positiviteit
We hebben toch besloten om in 2016 een balans te creëren. We willen meer positieve artikelen en interviews publiceren dan in 2014 en 2015. Echter willen we het kritische wel behouden. We willen onrecht, ongelijke behandeling en stereotyperingen blijven aankaarten en we willen de kritische tonen van allochtone jongeren een podium blijven bieden. Onze ambitie is tenminste 60% positieve artikelen te publiceren en 40% kritisch. Beide kanten zijn te herleiden naar onze slogan: ‘Allochtoon op een andere toon’. Uiteindelijk willen we het positieve laten overheersen, omdat we het woord allochtoon positief willen krijgen. Zo positief dat in 2025 iedereen allochtoon wil zijn. Wij mensen willen ons nou eenmaal associëren met het positieve en daar willen we voor zorgen.

“Dankzij Voorbeeld Allochtoon ben ik trots om allochtoon te zijn en wil ik deze trots ook uitdragen,” is één van de vele positieve reacties die we het afgelopen jaren hebben mogen ontvangen van onze lezers. Dit gevoel willen wij graag vergroten.

Producten
Op 4 juni 2015 kwam het Voorbeeld Allochtoon succesboek uit. In 2016 en de jaren die daarop volgen, willen we graag meer producten introduceren die het gevoel van trots zijn om allochtoon te zijn fysiek uitdragen. We willen het tastbaar en zichtbaar maken. Zowel het allochtoon zijn, als specifieke afkomsten en culturen. Er volgt sowieso nog een boek. Daarnaast andere producten die dagelijks gebruikt kunnen worden, praktisch zijn en tegelijkertijd de trots uiten.

Diensten
Om de boodschap en het gevoel beter te verspreiden willen wij dit jaar voor zowel burgers als de zakelijke markt diensten lanceren. Denk aan seminars, abonnementen, lezingen en workshops. In ieder geval heel positief, leerzaam, interactief en vooruitstrevend. Denk bijvoorbeeld aan onze seminars die wij hebben georganiseerd in samenwerking met YoungCapital, ABN AMRO en Google. Maar ook abonnementen voor onze website en misschien wel een netwerkclub; de Voorbeeld Allochtoon Netwerkclub.

Meetbaar maken
Vanaf 2016 willen wij ook meetbaar gaan maken hoeveel mensen zich allochtoon voelen, allochtoon willen zijn en trots zijn op het allochtoon zijn. Hier komen we binnenkort uitgebreid op terug.

Meer dankbaarheid
Zelf ben ik van plan om dit jaar vaker mijn dankbaarheid uit te spreken naar onze volgers, lezers, supporters, schrijvers en voor het allochtoon zijn. Ik ben oprecht dankbaar.

2 miljoen
In 2015 hebben wij mede dankzij onze schrijvers en lezers iets meer dan 1 miljoen bezoekers op onze website mogen verwelkomen. Voor 2016 hebben wij de ambitie om dit aantal, samen met jou, te verdubbelen naar 2 miljoen of misschien wel meer…. In 2015 is onze Facebook pagina met iets meer dan 6 duizend volgers gegroeid waarmee we net niet de 13 duizend hebben gehaald op 31 december 2015. Het jaar 2016 willen we graag afsluiten met minimaal 20 duizend volgers. In 2015 hebben wij zo een 20 jongeren podium kunnen geven om te schrijven en positief zichtbaar te zijn. In 2016 willen we dit graag aanhouden. Wij hebben in 2015 door middel van onze seminars zo een 300 allochtone jongeren kunnen en mogen inspireren en een netwerk aan kunnen en mogen bieden. In 2016 willen we dit aantal graag verdubbelen naar 600. Omdat we graag kansen creëren. Mail ons als je op de hoogte wilt blijven.

Help mee
2025 lijkt ver weg, maar het is het heel dichtbij. Help ons gerust mee met onze doelstelling. Deel gerust de pagina, artikelen en schrijf gerust voor ons. Je kunt altijd leuke, positieve en/of scherpe stukken naar ons mailen. Ook kun je onze redactie, waaronder mij, tippen over nieuws en ook over allochtone jongeren waarvan jij denkt dat ze in de spotlight gezet mogen worden. En wie weet interviewen we hem, haar jou voor onze site als Voorbeeld Allochtoon.

Ik wens jullie allen een positief, mooi, zonnig, gezond, liefdevol en een prachtig allochtoon 2016 toe! Op naar meer mensen allochtoon te willen laten zijn.Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in