In december 2013 kreeg ik het idee om éénmalig een lezing te organiseren in januari 2014. Met mijn lezing wilde ik mede-allochtonen inspiratie, kennis en netwerk bieden voor het nieuwe jaar om hun dromen waar te maken. Tijdens mijn lezing zou ik één of twee gastsprekers uitnodigen die hun kennis en verhaal zouden komen delen en zou ik mijn netwerk uitnodigen om deze vervolgens voor elkaar beschikbaar te stellen.

Ik kreeg toen, via iemand uit mijn netwerk die het idee heel mooi vond, de kans om mijn idee voor het evenement in het hoofdgebouw van ABN AMRO te houden. Wat begon als een idee om een lezing te organiseren, werd een grote seminar waar iets meer dan honderd ambitieuze allochtone jongeren op afkwamen, meerdere professionals als sprekers en de wethouder die de seminar kwam openen. Verschillende bedrijven besloten om het seminar te sponsoren waardoor het toegankelijk en laagdrempelig kon worden. Het was een groot succes en het publiek vroeg om een vervolg.

Tweede seminar bij Google
Niet veel later werd ik door het bedrijf Google uitgenodigd om te komen praten over een samenwerking in verband met etnische diversiteit. Hetzelfde jaar nog werkte ik mijn concept beter uit en organiseerde ik een seminar op het hoofdkantoor van Google in Amsterdam. Het evenement was binnen vijf dagen uitverkocht. Wederom werd het een groot succes. Er werden mooie verhalen gedeeld, waardevolle kennis en er werd na afloop flink genetwerkt. Een dag later kreeg ik een telefoontje van Google met de vraag of ik wilde komen praten om nog een keer zo een evenement te organiseren over enkele maanden, omdat ze er erg over te spreken waren. De tweede seminar bij Google volgde in 2015.

Het concept sloeg aan
In de tussentijd sloot ik ook een deal met IBM en organiseerde ik in april 2016 een seminar bij hen op het hoofdkantoor en hielden we ook de Voorbeeld Allochtoon van het jaar Award. Inmiddels plannen we ook een tweede seminar met IBM voor 2017 en hebben we een lange termijn samenwerking met onder andere Young Capital, Nudge en Servaas Advocatenkantoor. Allemaal bedrijven die vinden dat kennis en inspiratie belangrijk is, maar ook om ambitieuze allochtonen te ontmoeten in een inspirerende setting.

Wat begon als een spontaan éénmalig idee is nu, door enthousiasme van bezoekers en bedrijven, een terugkerend seminar geworden.

2017
Tot nu toe hebben we sinds het ontstaan van het idee één of twee seminars per jaar georganiseerd en elke keer aan de Zuidas in Amsterdam. In 2017 zouden we graag meer ambitieuze allochtone jongeren en bedrijven deze mogelijkheden willen bieden. We willen in 2017 meer mensen inspireren en met elkaar verbinden. Twee werelden die elkaar niet altijd even goed weten te vinden aan elkaar verbinden op een vrijblijvende en inspirerende wijze.

Kansen
Daarom zijn we op zoek naar multinationals, maar ook MKB’s en kleine bedrijven, die in 2017 willen inspireren, ontmoeten en verbinden. Bedrijven die net als ons en onze huidige partners het belangrijk vinden dat verhalen, inspiratie en kennis gedeeld worden en dat ze ambitieuze en gedreven allochtone jongeren ontmoeten. Het mogen multinationals en andere bedrijven van elke bestaande sector zijn.

Elk jaar zouden we maximaal drie van deze events kunnen organiseren. Niet meer. Één evenement hebben we al gepland staan, wat dus betekent dat we in 2017 nog maar twee plekken vrij hebben voor nieuwe partners waarmee we dit kunnen organiseren.

Bent van u van een multinational die graag deze kans wil pakken en één van de drie wil zijn om met ons concept te inspireren, ontmoeten en te verbinden? Mail me dan naar seminars@voorbeeld-allochtoon.nl voor een kop koffie. Ik kijk er naar uit!


Volg ons:


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in