Zo een drie weken heb ik gezwegen. Zwijgzaam heb ik zitten wachten tot de media en de politiek in actie komen, tot de politie over gaat tot arrestaties. Ik heb zitten wachten op gelijke behandeling, maar het wachten heeft niet geloond.

Schermafbeelding 2014-12-17 om 03.25.13Op 25 november maakte PowNed een item over asielzoekers in het plaatsje Budel. De inwoners van Budel en de asielzoekers kunnen het blijkbaar niet zo goed met elkaar vinden, echter bleek dat de inwoners van Budel problemen hebben met de asielzoekers en niet andersom. Enfin. PowNed ging de straat op om wat mensen te spreken. De agressieve en dreigende reacties die in het item te zien en te horen waren, lieten mij schrikken. Zo goedgelovig dat ik ben had ik verwacht dat de media, politiek en de politie in actie zouden komen. Er volgde een doodse stilte…

In het begin van het filmpje noemt een man de asielzoekers ‘IS’ strijders. Beeldvorming geslaagd zou ik zeggen. Vervolgens komt een mevrouw in Schermafbeelding 2014-12-17 om 03.26.30beeld die vertelt erg blij te zijn als de asielzoekers elkaar de hersens inslaan, dus elkaar vermoorden. Sta er even bij stil: mevrouw wordt er blij van als andere mensen elkaar in haar dorpje vermoorden! Komt ie binnen?

Nog niets ergs aan de hand denk je? Het wordt nog erger.

Verder in het filmpje komt een man aan het woord. Deze man vindt het kunnen om met een mes de kop van een asielzoeker af te hakken. Dat vindt hij gewoon kunnen. Schouderophalend, net of het niets is. Waarom ook niet he? Pak een mes en hoppa, kop eraf. Een asielzoeker minder en mevrouw in het dorpje blij. Een zwaar rechts geradicaliseerde opmerking, waardoor de levens van deze asielzoekers in gevaar komen. Oké, nog een keer: deze man vindt het normaal om met een mes de kop van een asielzoeker eraf te hakken en dat andere vrouw wordt daar blij van als dat gebeurd!

Wanneer een jongetje van 14 iets soortgelijks tweet achter zijn laptop vandaan en toevallig moslim is, dan zien we de media en de politiek gelijk in actie komen. Het zou dan gaan om geradicaliseerde moslim jongeren. Al zijn vrienden samen met hem vormen dan de aanhangers van IS. Maar wanneer een autochtone witte volwassen man met een bloed serieuze blik schouderophalend op nationale TV bij de publieke omroep zegt dat ie de kop van een asielzoeker af wil hakken en dat ie vindt dat dat gewoon kan terwijl een mevrouw in dat zelfde dorp vertelt dat ze daar blij van wordt, zie je niemand iets zeggen. Geen media item erover, geen politici die er iets van zegt en geen politie die een onderzoek doet en die man arresteert. Het werd niet eens een media hype. Niets. Stilte…

Ondertussen lopen de asielzoekers in Budel levensgevaar. Ze ontvluchtten de bommen in thuisland om vervolgens hier bedreigd te worden om afgeslacht te worden terwijl de media, de politiek en de politie niets doen.

Als zij het niet doen, dan doen wij het wel. Als zij het verzwijgen, zullen wij praten. Als zij het in de doofpot stoppen, zullen wij het eruit halen en het groot maken. Dus ik roep iedereen op om dit artikel zoveel mogelijk te delen, om iedereen hierover te vertellen, om de politiek op te roepen om een kamer debat te houden over gevaarlijke rechtsradicalen in dit land die asielzoekers de kop af willen hakken met een mes, om de politie op te roepen om dit te onderzoeken. Ik wil iedereen oproepen om hier media aandacht voor te vragen. De dubbele maatstaf en de oneerlijke behandeling moeten eens voorbij zijn.


Op de hoogte blijven van meer columns? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie

2 REACTIES

  1. Je denkt toch niet dat dat echt gaat gebeuren? Dat is volgens mij alleen maar grootspraak om aan te geven dat ze de asielzoekers liever kwijt dan rijk zijn.

  2. Hij zegt het en Medelanders in Syrië doen het dat is het grote verschil joh. deze man vind als je doorvraagt vast niet dat dit echt moet gebeuren. Terwijl ik soms jongeren spreek die wel degelijk zo gek denken. Afgehakte kinderhoofdjes, gedode sex slaafjes, vrouwen verkopen op de markt het kan allemaal in het kalifaat nietwaar? Ja joh een verrijking die Sharia daar wordt de wereld rechtvaardiger van joh! En wat deze mensen zeggen kan ook niet, maar goed als je 100 mensen vraagt en de 4 dorpsgekken uitzend dan krijg je dit. Net zoals omgekeerd de media altijd op zoek gaat naar jihadi’s, criminelen en booslims. Mijn buurman Achmed en andere vrienden van me, nee dat soort mensen zie je nooit op tv.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in