Sonja Allachi is geboren en getogen in het verre Oosten van Nederland met haar roots in het verre Oosten van Marokko. Door haar gebrek aan humor heeft ze haar ambitie om cabaretier te worden verruild voor een nieuwe ambitie. Dus is ze nu druk bezig met haar studie Nieuws en Media en met haar werk als nieuwslezeres bij Amsterdam FM. Ze zou een gewilde gast bij Jambers zijn, want overdag is zij nieuwslezeres en in den avond transformeert zij zich tot een humorloze wereldverbeteraar.
Stel je voor dat je met één klik de droom van iemand anders waar kan maken. Zou je dat doen? Sonja haar grote droom, die ze hieronder prachtig toelicht, kan nu uitkomen. Door die ene klik van jou. Help je mee Sonja haar droom uit te laten komen?

‘Sonja, wanneer gaan we jou op tv zien?’, vraagt mijn zusje. Ik vertel haar dat het nog even kan duren, omdat ik eerst mijn diploma moet behalen. ‘Maar waarom niet nu? Dan kan ik zeggen dat mijn grote zus op tv is als we naar het Jeugdjournaal kijken op school’. Kriebels gieren door mijn lijf. Mijn handen jeuken. Jeuken, omdat ik grote dingen wil doen.

Net zoals bij mijn zusjes begint mijn interesse in het nieuws en de wereld door het Jeugdjournaal. Elke dag na schooltijd zit ik, met mijn rugzak nog op, voor de tv, omdat ik helemaal niks van het nieuws wil missen. Zodra mijn vader thuis komt vertel ik hem al het nieuws van de dag . Acht van de tien keer weet mijn vader het al, maar oh wat ben ik als kind blij als hij dan aandachtig naar MIJ luistert. Zijn blik wanneer ik hem iets vertel waarvan hij nog niks van af weet: priceless!

Als klein meisje waren veel dingen niet vanzelfsprekend voor mij. Mijn ouders die, niet in Nederland zijn geboren, konden mij bijvoorbeeld niet altijd even goed helpen bij het maken van mijn schoolkeuzes. Simpelweg omdat ze het niet wisten of niet goed begrepen. Wat voor hen belangrijk was, is dat ik ging studeren en in ieder geval een studie koos wat ik leuk vond. Zij hebben mij altijd gestimuleerd om mijn dromen na te jagen en hebben samen met het Jeugdjournaal een grote rol gespeeld in mijn keuze om journalistiek te studeren.

Mijn twee zusjes van negen en elf jaar zijn erg nieuwsgierig. Nu is aan mij om hen te stimuleren. Hoe vaak ik nu mijn zusjes wel niet een preek geef dat ze meer boeken moeten lezen, dat ze wat vaker naar het nieuws moeten kijken en dat ze open moeten staan voor anderen. Soms worden ze gek van mij, maar ik hoop dat ze daar later de vruchten van afplukken. Ik probeer hun kijk op de wereld en zichzelf te verbreden. Dezelfde verbreding die het Jeugdjournaal mij heeft gegeven.

Door het Jeugdjournaal besefte ik namelijk hoe andere kinderen op de wereld dingen beleefden en wat hun omstandigheden waren. Als mijn droom werkelijkheid wordt, mag ik als buitenlandreporter van het Jeugdjournaal naar Zuid-Afrika. Dan krijg ik de kans om te laten zien hoe het leven voor kinderen in Zuid-Afrika is. Ik krijg de kans om niet alleen mijn zusjes, maar om alle kinderen in Nederland te verrijken!

Help mij om mijn droom te verwezenlijken door op mij stemmen. Kleine moeite voor jou, grote gevolgen voor mij.

https://buitenlandreporter.nl/deelnemer/sonja-allachi/ 

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in