Tijdens de slavernij waren, wij, de Spanjaarden superieur en werden wij gezien als wit. Nu ben ik een baan-stelende allochtoon, Turk, Marokkaan of terrorist (afhankelijk van of ik mijn baard laat staan of niet).

Column door:  Jose Machuca van Grinsven
Foto © Nardo Brudet

Ik ben van een Spaanse grootmacht naar een allochtoon gegaan en van superioriteit naar inferioriteit binnen enkele seconden door mijn komst naar Nederland. Deze ervaring heeft mij nogal verward achtergelaten.

Conclusie: Machtsstructuren kunnen dus veranderen! In Spanje ben ik een koning en in Nederland ben ik een tweederangsburger.

Ik weet precies waarom ik niet meer superieur ben in Nederland. Het heeft te maken met het feit dat er in Spanje zoveel zon schijnt, dat heeft mij bruin gemaakt. Dit is de oorzaak waarom ik een inferieure allochtoon ben in Nederland. Elke zomer wordt er door ‘wetenschappers’ en het Ministerie van Volksgezondheid aangeraden om ons in te smeren met zonnebrandcrème factor ‘120’, anders heb je kans dat je jezelf schaadt. Deze wetenschappers hebben gelijk! Eenmaal bruin gekleurd door de zon verliest een persoon zijn superioriteit, kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Maar ik wil weer superieur zijn! Ik wil weer heersen. Nu niet zoals vroeger superieur over Afrikanen, maar superieur over de blanken. Ik ga de criteria bepalen, zoals vroeger, toen ik superieur was. De goede oude tijd, waar ik kon bepalen wie er barbaars is en primitief en wie een ontwikkelde beschaving had met een verfijnde cultuur! Dit ga ik in vier fases doen.

De eerste fase:
Enkele wetenschappelijke observaties van de achtergesteldheid van de witte Nederlanders, in dans en muziek. Zij hebben een verlies van ritmegevoel en een behoud aan houterigheid, deze motorische ontwikkeling is primitief en geeft aan dat zij inferieur zijn op fysiek en muzikaal gebied. Hun muziek bestaat uit enkele tonen en innoveren is voor hun onbekend. Hun muzikale intelligentie is onderontwikkeld.

De kunstvormen van de witte Nederlanders zijn apathisch, narcistisch en inspiratieloos. Bijvoorbeeld de amateuristische tekeningen over een landschap. Bij het aankaarten van deze aspecten in de kunstvormen van de witte Nederlanders, wordt er overgevoelig op gereageerd. Blijkbaar kunnen ze ook niet goed omgaan met kritiek. Ik vraag me af waar die overgevoeligheid vandaan komt. Ook zijn er wetenschappelijke onderzoeken, zoals Facebook en Twitter, die ondersteunen hoe overgevoelig deze witte Nederlanders zijn. Hun overgevoeligheid uit zich vaak in negatieve reacties naar opbouwende kritiek en agressief gedrag naar mensen met een hogere intelligentie.

Uit andere tekeningen die wetenschappelijk zijn, is gebleken dat de witte Nederlanders kleinere hersenen hebben dan allochtonen. Bovendien kunnen deze simpele wezens competenties zoals empathie, compassie en luisteren, niet ontwikkelen. Hierin is een duidelijke achterstand te zien van hersenontwikkeling.

De tweede fase:
Ik heb een excuus nodig om de witte Nederlanders te overheersen, voor 300 jaar lang. Mochten de witte Nederlanders het niet eens zijn met de lengte, dan verleng ik het tot 400 jaar. Het excuus ziet er als volgt uit.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de witte Nederlander een achtergestelde cultuur en samenleving heeft. Deze achtergesteldheid spreidt zich uit in een aantal sectoren zoals het onderwijs, de arbeidsmarkt, de politiek, bij justitie en de media. Het onderwijs is pervers en zelfverrijking is de norm. De bezuinigingen zijn een uitdrukking van het barbaars gedrag van de witte Nederlanders in deze sector. Ook zijn ze inactief in het verzorgen van kwaliteitsonderwijs.

De arbeidsmarkt in Nederland is een homogene aangelegenheid en daardoor ontwikkelt het zich niet, daarom is de economie ook zo slecht en onderontwikkeld. De witte Nederlanders hebben ook een onveilige en onstabiele economie ontwikkeld en gevuld met leugens. De onveilige en onstabiele economie wordt verzorgd door uw witte criminelen aan de top. De politiek bestaat uit oerdomme en lompe mannen. Uw achtergestelde en onderontwikkelde cultuur en samenleving openbaart zich ook in deze sector. Deze oerdomme en lompe mannen houden van verdeeldheid.

Ronduit denigrerend hoe justitie achterloopt op wetenschappelijk onderzoek over het toebedelen van hogere straffen en de negatieve consequenties daarvan. Het justitieel apparaat van de witte Nederlanders is inferieur en het loopt achter. Justitie wordt vertegenwoordigd door een standbeeld van een geblinddoekte vrouw. Hier ziet u duidelijk hoe de witte Nederlanders, met hun onderontwikkelde cultuur, vrouwen onderdrukt en als object poseert. En de media is ronduit barbaars en beestachtig in hun berichtgeving als het gaat om mensen die voor hun rechten opkomen. De echte helden en heldinnen worden nooit naar voren gebracht. Het nieuws is altijd negatief en eenzijdig. De feiten worden misbruikt of omgedraaid, dit allemaal ten dienste van het behoud van een achtergestelde cultuur en onderontwikkelde samenleving van de witte Nederlanders.

De derde fase:
De mannen die geproduceerd worden door de witte Nederlandse cultuur zijn oerdom, lomp, gevoelloos, kunnen geen empathie tonen en zijn erg agressief. Vooral hun ‘leiders’ laten deze agressie zien door uiting te geven aan zelfverrijking, risicovol gedrag, geen impuls controle en ze zijn meester in het respectloos behandelen van anderen. Deze mannen zijn gevaarlijk. Ook zorgen zij ervoor dat witte Nederlandse vrouwen binnen hun cultuur onderdrukt worden. Vrouwen krijgen verzorgende banen, maatschappelijk verantwoorde banen en banen die niet veel inspanning vragen.

De bovengenoemde aspecten zijn op basis van wetenschappelijke feiten naar voren gebracht. Deze feiten zullen stelselmatig en structureel worden doorgevoerd in alle delen van mijn nieuw imperium.

Oh ja bijna vergeten, de ideologie dat ik superieur ben en de witte Nederlanders inferieur, zal zijn weerklank hebben op andere landen en continenten in de wereld. Alle generaties hierna zullen deze ideologie voelen, internaliseren en reproduceren. Wat een heerlijk gevoel voor later! Ik zal géén enkele verantwoordelijkheid moeten nemen voor de misstanden en misdaden van mijn imperium. Heeeeeeerlijk!

De vierde fase:
Eindelijk! Ik zal opnieuw superieur zijn! Hahaha (duivelse lach)! Ik ga de witte Nederlanders overheersen. Ik ga u gebruiken en misbruiken voor productie. Het gaat mij om persoonlijk gewin. U bent voor mij bezit en van economisch belang. Ik verdien heel veel aan uw werkzaamheden en u krijgt helemaal geen rode cent voor uw werkzaamheden. Immers u bent nu bezit, mijn eigendom, inferieur, niks zeggend, minder waard dan een dier. Ik zal u gebruiken en misbruiken voor 300 jaar lang. Ik pak al uw goud af dat bij de Nederlandse bank ligt en elders in Nederland. Ik zorg ervoor dat de dijken doorgeprikt worden, zodat u geen land meer heeft om naar terug te keren!

Overigens heb ik een aantal schepen waar u in vervoert moet worden naar andere delen van mijn imperium. Ik vervoer 10 miljoen witte inferieure Nederlanders in totaal. Alleen ik moest 8 miljoen van de witte inferieure Nederlanders overboord gooien, omdat ik daar zin in had, omdat ze niet luisterden, omdat het water en het voedsel bijna op was gegaan op de schepen. Oh wat heb ik het toch goed vandaag de dag, dankzij mijn imperium en door de tot slaaf gemaakte witte Nederlanders. De witte Nederlanders die vandaag de dag reparatie vergoeding willen en witte piet zien als een stereotype karikatuur van de inferieure, achterlijke, onderontwikkelde witte Nederlander en zijn samenleving.

Ik pleit
Ik pleit nogmaals voor het verplicht stellen van lessen over het slavernijverleden van Nederland in het onderwijscurriculum. IK WIL DAT DIT NU GEBEURT! Anders beloof ik u dat uw keuze om geen verantwoordelijkheid te nemen, negatieve consequenties heeft voor u en voor de toekomst van de nieuwe generaties. Stop met u hoofd in het zand te steken! Anders zorg ik er voor dat uw hoofd uit het zand wordt gerukt!

Hoe voelt dat?
Hoe voelt u zich na het lezen van mijn artikel? Voelt u boosheid, verdriet, angst, woede? Als mijn artikel u een naar gevoel heeft gegeven, ondanks dat u dit nooit hebt meegemaakt. Kunt u zich voorstellen hoe dat is voor de mensen die dit wel hebben ervaren en de nazaten?
Zo niet, dan bent u toch inferieur!

Uw superieure meester,

Machuca van Grinsven


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Jose Machuca van Grinsven
Gedreven en passievol om mensen bewust te maken van wat discriminatie is en wat niet, in zijn gehele complexiteit. Ontwikkelaar van HBO lessen over het onderwerp discriminatie. Maatschappelijk Werker. Geboren te Gran Canaria en 22 jaar woonachtig in Nederland. Ben geduldig, creatief, behulpzaam, humoristisch, kritisch en observerend. Ik geloof in het uitdragen van mijn droom om beter met elkaar om te gaan, als mensen, als burgers.

1 REACTIE

  1. Ik snap de frustratie. Om een minderheid te zijn in een ander land is ook moeilijk. Maar kunnen we niet gewoon leren van het verleden? Moeten we nu dus ook de italianen haten vanwege hun overheersing in de wereld? moeten we de spanjaarden haten vanwege hun overheersing? denk dat als we goed kijken per werelddeel dat we elkaar allemaal kunnen gaan haten…. We kunnen ook denken, Hey jij bent van ergens anders, leuk! We moeten in een tijd als deze met alle mogelijkheden om overal te komen niet kijken naar kleur religie afkomst. Maar naar wat je kan leren. Niks mooiers dan te weten waar iemand vandaan komt. Ikzelf ben van verschillende afkomst. Ja ben geboren met wit blond haar en heb blauwe ogen, maar dat neemt niet weg dat een groot deel van me familie het niet heeft gered in de 2e wereld oorlog. Me opa heeft Vught en Auschwits overleefd. dankzij hem ben ik er, en dankzij hem heb ik geleerd niet te haten. Ben nu zelf 32, en homo. Hoe gehaat moet ik dan worden? we moeten eens verder kijken dan wat er ons opgedragen wordt en zelf eens een mening hebben. Ik kan eerlijk zeggen dat ik de meest leuke mensen tegenkom door open en eerlijk te zijn. en vooral door geen voor oordeel te hebben. Sta open voor anderen, leer van anderen, en wordt een heel rijk en mooi mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in