In Kopenhagen is er een jacht geweest naar een student die aangezien werd als een terrorist. De jongen was nog onderweg naar school en werd tijdens zijn rit landelijk nieuws.

Gisteren las ik een nieuwsartikel bij de NOS dat een jongen in Kopenhagen werd aangezien als een terrorist terwijl hij in de trein zat onderweg naar school om een toets af te leggen. Terwijl hij in de trein zat, las hij een studieboek dat toevallig de titel ‘De strijd tegen terrorisme’ draagt. Weet wel dat dit een verplicht boek is voor zijn studie. Los van al het leed dat deze jongen door heeft gemaakt brengt NOS het nieuws alsof het zijn eigen schuld was dat hij aangezien werd als een terrorist en er een jacht op hem werd geopend. Mijn frustratie liep hoger op.

Feit is dat deze jongen een Arabisch uiterlijk heeft, dus getint is, donker haar heeft en donkere ogen. Ook feit is dat deze jongen een baard had op dat moment en heel toevallig een rugtas bij zich droeg, wat totaal niet gebruikelijk is voor een student. Ongelukkig is dat hij een beetje klungelig is, zenuwachtig was en er een nogal racistische vrouw bij hem in de trein zat die dit reden genoeg vond om hem als terrorist aan te zien en de politie in te schakelen. De politie, die blijkbaar niets af weet van eerst onderzoek doen dan oordelen, maar juist afgaat van vooroordelen van gefrustreerde blanke vrouwen in de trein, maakt deze jongen landelijk nieuws en verspreid zijn foto met de mededeling dat ze een mogelijke terrorist zoeken. En wat mij het meest heeft verbaasd, verontwaardigd en boos gemaakt is dat later niet de vrouw, niet de politie maar de jongen excuses heeft aangeboden.

Wie zit hier fout? U en ik, als weldenkende mensen, zouden zeggen dat de vrouw en de politie niet correct hebben gehandeld. Dat de vrouw nogal bevooroordeeld is en de politie ook. De NOS heeft er een andere mening over.

Volgens de NOS was het de schuld van de jongen dat hij werd aangezien als terrorist. Want, zo zegt NOS het, hij deed zenuwachtig en was slachtoffer geworden van zijn eigen zenuwen. W.A.U.W. Applaus.

Applaus voor de racistische en zwaar bevooroordeelde vrouw in Kopenhagen, applaus voor de racistische en bevooroordeelde politie van Kopenhagen en een nog dikker applaus voor ons eigen racistische en bevoordeelde NOS.

Dus beste broeders in Nederland. Als je getint bent, zorg dan dat je geen baard hebt en niet zenuwachtig bent voor een toets of een leuk afspraakje met een leuke dame als je in de trein zit of in het openbaar bent, want wellicht verschijn je dan direct op het journaal van de NOS als terrorist al voordat je op plaats van bestemming bent aangekomen en zeggen ze daarna “is je eigen schuld, had je maar geen mens met zenuwen moeten zijn”.

Applaus.


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op Facebook


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in