Wéér vliegt Johan Derksen uit de bocht en komt hij racistisch uit de hoek. Het is klaar. Derksen heeft al meerdere waarschuwingen gehad vanwege zijn gedrag en het is hem vaker verzocht om te stoppen met zijn seksisme en racisme op TV. Niets helpt. Aangezien Veronica niet ingrijpt, doe ik het wel. Het is tijd dat we eisen dat Veronica Johan Derksen onmiddellijk van de buis haalt. Genoeg is genoeg!! 

Johan Derksen beweerde gisteren het verschil tussen Akwasi en zwarte piet niet te zien. Really Derksen? Hoewel Derksen hiermee mooi weergeeft wat er mis is met zwarte piet, gaat het mij om iets anders. Het gaat mij erom dat Derksen een fucking racistische oude gerimpelde stinkende rotzak is, die zich vergrijpt zodra hij de kans krijgt. Hij zal vast weer met zijn ‘oh sorry zo bedoelde ik het niet’ bullshit komen, maar daar trap ik niet meer in. Dit is niet de eerste keer.

Racisme als sport
Johan Derksen zit niet alleen aan tafel bij een sportprogramma, hij heeft zelfs van seksisme en racisme zijn persoonlijke sport gemaakt. Al zittend en kwakzalvend op TV presteert hij als een topsporter met zijn racistische en seksistische opmerkingen. 

Sylvana Simons
Het staat me nog vers in het geheugen toen hij bijvoorbeeld Silvana Simons aap noemde. Oh nee, wacht even, Derksen verwarde ‘pauw’ in ‘Zo trots als een pauw’ voor ‘aap’ toen het over Sylvana Simons ging. Maar natuurlijk, een aap en een pauw lijken ook zo erg op elkaar, en de woorden zelf lijken ook zo erg op elkaar, die fout is zo gemaakt. Nou ja, als je Johan Derksen heet dan hè. 

De afgelopen jaren heeft Derksen zijn gang kunnen met zijn racisme en seksisme op TV. Nederland heeft hem héééééél veel waarschuwingen en kansen gegeven. Tevergeefs. Derksen blijkt die ene ezel te zijn die wèl zijn hoofd blijft stoten.

Verschulen achter ”mening”
Derksen beweert dan ook dat hij gewoon zijn mening uit en dat ie dat zal blijven doen tot zijn laatste “snik”. Even ter duidelijkheid, iemand uitmaken voor Zwarte Piet of een aap noemen is GEEN mening. Dat is racisme. Een mening begint met “Ik vind dat….” en dan komt er iets zinnigs uit waar de kijker iets aan heeft. Dus verschuilen achter zogenaamd “vrijheid van meningsuiting” is bullshit. Zeg gewoon dat je de vrijheid wilt hebben dat je openlijk een racist wil zijn, dat klopt dan wel met de wc-mond van je.

Genoeg is genoeg
Nederland is klaar met racisme en het verspreiden van racisme. Ik geloof alleen nog maar in de harde aanpak. We praten er al jaren over, schrijven er al jaren over, maken er al jaren documentaires over en voeren er kamerdebatten over, maar de maat is nu vol. Excuses van Derksen zijn niet meer welkom want zijn voorgaande excuses waren helemaal niets waard. Het is klaar. De maat is vol. En aangezien Veronica helemaal niets doet aan Derksens seksisme en racisme, is het tijd dat wij zelf in actie komen. Als Veronica niets eist van Derksen, dan eis ik (wij) het wel van Veronica. 

Hier is dan ook een dringend verzoek aan Veronica: HAAL JOHAN DERKSEN ONMIDDELLIJK EN VOORGOED VAN DE BUIS! 

Want genoeg is genoeg!! Geen tolerantie meer voor racisme.


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in