29 januari, vlak voor 20:00 uur liep een gewapende man het NOS gebouw binnen en eiste zendtijd in het acht uur journaal.

De man was heel rustig, beleefd, niet agressief, beetje zenuwachtig en netjes gekleed in pak. Hij kwam met een duidelijk nosdoel, namelijk; zendtijd. Maar waarvoor?

Man met pistool
Alle media hebben het over een man met een pistool die zendtijd wilde. Ze bespreken de situatie en de man steeds weer op deze manier. ‘Hij kwam binnen, had een pistool, overhandigde een brief en wilde zendtijd.’ Maar ik vind het heel gek dat geen enkele journalist stil staat bij het feit wat de man met het pistool zei en waarom hij zendtijd wilde. De man met het pistool bleek van een hackers collectief te zijn en belangrijke informatie te hebben die ze met burgers van Nederland willen delen. Hij zei:

Wat ik wil zeggen zijn hele grote zaken. Wij waren ingehuurd door de inlichtingendiensten en wij hebben zaken vernomen die de huidige samenleving in twijfel trekken. En die gaan wij nu naar buiten brengen.

Niet nieuwsgierig
Ik vind het dan heel gek dat journalisten niet nieuwsgierig zijn en de drang hebben om te weten te komen welke informatie deze man bekend wilde maken. Ook is het gek dat de media steeds weer herhalen dat het een man met een pistool was die zendtijd wilde, maar dat ze niet erbij herhalen wat de man zei. Een journalist hoort toch nieuwsgierigheid te zijn naar gevoelige informatie?

Op mij kwam hij heel serieus over. Ik geloofde hem. Ik geloofde dat hij belangrijke informatie heeft die de inlichtingendienst achter houdt die ik, en de rest van Nederland graag willen weten.

Andere aanpak arrestatie
Ik had graag gezien dat toen hij gearresteerd werd dat hij op een stoel werd neergezet in de studio en ondervraagd werd door een NOS journalist waar de politie bij was. De camera’s waren toch al aan het draaien en alles werd vastgelegd. Ik had graag gezien dat ze hem daar ter plekke hadden gevraagd wie hij was, in naam van wie of welke organisatie hij dit deed, waarom en om wat voor informatie het ging van de geheime dienst. Een verhoor ter plekke waar wij bij waren. Live op nationale televisie. Niet om hem zijn zin te geven, maar om ons te laten zien dat de overheid en media niet zo corrupt zijn en niets achterhouden van ons zoals die man beweerde. Want op dit moment, geloof ik hem.

Daarna had hij afgetroefd mogen worden door de politie om het feit dat hij met een pistool een gebouw binnen is gedrongen en mensen heeft bedreigd.

Ik vind het belangrijk om te weten wat hij te vertellen heeft. Het heeft mij nieuwsgierig gemaakt en ik heb de drang om te weten te komen wat hij wilde zeggen en ik denk velen in Nederland met mij!

Geef de man zendtijd.


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in