Ja, dat ben ik! Een van die gasten met zwarte haren, donkere ogen, getinte huid en altijd verzorgd en gladjes. Die ene die wel de loverboy kon zijn of die ene in een dikke BMW om de hoek van de straat die drugs staat te dealen of die ene die gisteren een benzinepomp of goudhandelaar heeft beroofd. Ja, die ene die als je ziet, jouw hoofd omdraait en vloekend wegloopt of stil staat om een valse blik te geven. Ja, ik ben die oplichter, die nietsnut, die zich niet wil aanpassen, die vieze buitenlander, die ene die je niet als werknemer in dienst moet hebben omdat hij dan misschien jou leegrooft.

Ja, dat ben ik, die ene Turk waar je drugs van koopt, die ene Marokkaan die bij je huis inbreekt, die ene neger, ja die vieze, die buitenlander die jouw baan komt inpikken maar toch thuis zit en een uitkering trekt van jouw belastinggeld. Ja, ik ben die Mohammed B, die Atta of Osama, diegene die bommen maakt, ze ergens plaatst en vervolgens een gebouw opblaast, dat zijn we allemaal; die vieze buitenlanders.

Ja, dat ben ik, die ene die zijn vaderland achter heeft gelaten, zijn vertrouwde omgeving, zijn normen en waarden, cultuur, eigen taal, gewoontes, familie, vrienden en dierbaren met bestemming Nederland met als doel het land te verzieken. Ja dat ben ik, die vieze buitenlander.

Ik ben diegene die zijn huis verliet om jaren in een kamer te leven van 4 bij 5 meter. Die samen met zijn zus en moeder in een asielzoekerscentrum leefde waar je de keuken, badkamer en wc deelde met 126 andere mensen omdat we dat leuker vonden en het comfortabeler was dan ons eigen huis met bad, landgoed en alles voor onszelf met ieder zijn eigen kamer. Ik ben diegene die zijn eigen taal en cultuur en dat wat bekend en vertrouwd is, achter zich heeft gelaten om te verdwalen in een vreemde wereld omdat dat lollig was en ik anderen ermee kon ergeren. Ik ben diegene die hierheen kwam en onderdak kreeg met belastinggeld van de betalende Nederlander, geld kreeg voor drie personen om te eten, kleren te kopen en alle anderen dingen, wat zelfs wekelijks werd uitbetaald, 30 euro in totaal!

Nee, ik ben diegene die van de buitenkant niet te herkennen is maar wel herkenbaar is. Ik ben diegene waarvan je de naam liever niet wilt horen, maar achteraf het wel had willen uitspreken. Ik voldoe wel aan het beeld dat gecreeerd is en als term ‘gelukzoeker’ heeft. Misschien ben ik wel een ‘gelukbrenger’!

Ja, ik ben diegene, die ene, die zijn leven veilig heeft gesteld in Nederland, die ene die hard werkt, hoge ambities heeft, zoveel mogelijk wil leren en meer wil werken voor minder, die dingen wil doen die anderen niet willen doen, nachten door wil werken en de helft uitbetaald krijgt. Ja, ik ben diegene, van de variatie in de keuken, schone gebouwen en straten, van de lekkere shoarma’s en pizza’s. Ik ben diegene, die ene van de afwas, diegene die een nieuwe taal heeft moeten leren en die als hoofdtaal heeft leren gebruiken, diegene die zijn eigen cultuur heeft laten innoveren met die andere, zichzelf heeft laten versmelten met het onbekende.

Ja, ik ben die ene, die vieze buitenlander

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in