Als allochtoon in Nederland is het niet altijd even makkelijk, maar ik heb een voorbeeld die mij al jaren heeft laten zien waar het leven echt om draait.

Lang geleden kwam hij helemaal alleen naar Nederland. Bij zich wat koffers met kleding en wat geld. Hij kwam naar Nederland om te werken, om geld te verdienen voor de familie in Egypte. Alleen naar een ander land met een hele andere cultuur dan hij gewend was. Ik heb het hier over mijn vader, mijn grote voorbeeld.

In Egypte heeft hij een hoge studie afgerond, maar aangekomen in Nederland kon hij er niet veel mee. Dit ook vanwege het niet kennen van de taal. Hij is daarom begonnen met allerlei verschillende baantjes, beginnend als personeel in een hotel tot uiteindelijk eigenaar van 2 restaurants.

Door al zijn harde werken ging het steeds slechter met papa en kreeg hij een dubbele hernia. Van de dokter mocht hij niet meer werken en moest rust houden. Daar had hij in het begin erg veel moeite mee, want zoals ik mijn vader ken is het een hardwerkende man die niet van ophouden weet. Op een gegeven moment ging het niet meer, hij verkocht zijn restaurants en ging proberen rust te houden.

Toch bleef papa niet stil zitten. Naarmate het steeds beter ging met hem, ging hij op zoek naar een nieuw pand. Dit heeft wat moeite en tijd gekost en ging ook niet altijd zoals hij in gedachte had, maar uiteindelijk is het gelukt. Papa is weer een nieuw restaurant begonnen; mediterraans restaurant Oase in Hilversum. Inmiddels al weer bijna 3 maanden open en de zaken gaan alhamdulilah goed!

Papa, ondanks de tegenslagen die je hebt gehad, ben je gewoon doorgegaan met datgene waar jij je goed voelt. Ik zie aan je dat het je zoveel plezier en geluk geeft nu je weer je eigen zaak hebt en je weer alle klanten en vrienden van vroeger ziet. Jij hebt me laten zien dat je altijd moet gaan voor datgene waar je hart ligt en daar word je uiteindelijk het meest succesvol in. Papa, ik ben enorm trots op jou en ik ben blij dat je weer kan doen wat je leuk vindt!

Dit wil ik daarom ook meegeven aan iedereen: doe datgene waar je hart ligt, want dat is hetgeen dat je het langst met plezier blijft doen.


Op de hoogte blijven van meer columns? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Randa Ibrahim
Geboren en getogen in Hilversum met Egyptische roots. Gemotiveerde, hardwerkende, spontane, ambitieuze studente Economie & Bedrijfseconomie en Islam & Arabisch aan de Universiteit Utrecht die houdt van shoppen, dansen, koken en lekker eten. Trotse moslima en allochtoon, laat graag zien hoe mooi de islam en de Arabische cultuur is. Houdt van alle soorten mensen en ziet graag iedereen gelukkig. Heel behulpzaam, kan niet stilzitten en gaat uitdagingen niet uit de weg. Geeft altijd de volle 100% om te bereiken wat ze wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in