Wat is nou de zwaarste baan die er is? Hoeveel moeite kost deze baan? Hoeveel geld verdien je ermee? En waarderen wij de mensen wel genoeg die deze baan uitvoeren?

In het volgende filmpje denken mensen te solliciteren voor de functie “director of operations”, maar het is veel meer dan dat. “Je bent namelijk altijd bezig, je hebt geen pauzes en je wordt ook niet betaald.” Het is een perfecte illustratie voor het gevoel dat ik wil uiten in de rest van deze column.

Na het zien van dit filmpje, weet ik het zeker. De zwaarste baan die er is, is moeder zijn. Dit filmpje brengt het moeder zijn op een speciale en leuke manier in kaart. Dit filmpje laat je bewust worden van wat moeders allemaal doen.

Onmogelijke functie-eisen
Dit zijn de meest onmogelijke functie-eisen, maar als je erover nadenkt heeft een moeder hier elke dag mee te maken. Vanaf het moment dat het kindje in de buik groeit, is de moeder al bezig met zorgen voor het kind. 9 maanden lang draagt zij het kind dag in dag uit met zich mee. Daarna voedt ze het kind, leert het kind van alles wat hij/zij nodig gaat heeft voor later en is altijd bezig met bijvoorbeeld opruimen, koken, werken. Ook is het de moeder die van het huis een thuis maakt.

Automatische liefde
Moeders zijn geweldige personen, elk op haar eigen manier. Zo kom ik vaak in de trein moeders met kinderen tegen en zelfs ik voel de liefde die deze moeders hun kind geven. Een moeder die met haar zoontje naar verschillende bomen en weilanden aan het kijken is door het raam, een moeder die haar dochtertje helpt met lezen. Moeders kunnen zoveel liefde geven en dat gaat gewoon automatisch.

De sterke moeder
Als ik naar mijn eigen moeder kijk, zie ik een geweldige vrouw met een ontzettend groot doorzettingsvermogen. Een prachtige, hele sterke vrouw, voor wie ik enorm veel respect heb. Zij is gelijk na haar studie in Egypte, net getrouwd, naar Nederland toegekomen. Naar een land waar alles onbekend was voor haar. De taal, de cultuur, de mensen. Een heel nieuw leven opbouwen, ver van haar ouders vandaan in de eenzaamheid. Ze was nog jong en wist nog niet hoe alles zou werken als je eenmaal samenwoont. Ze kon ook niet terugvallen op haar ouders, alles heeft ze zelf gedaan.

Altijd heeft zij, samen met mijn vader, heel hard gewerkt. Daar kwam nog bij dat ze altijd voor haar 3 kinderen zorgde en liefde gaf. Ik heb mijn moeder nooit ergens over horen klagen. Ze was er altijd voor ons, ze gaf ons die onvoorwaardelijke liefde en was ook nog met van alles bezig, precies zoals het filmpje dat illustreert in de functie omschrijving. Nu nog steeds vervult ze deze ”functie” met veel liefde zonder te klagen, de functie die niemand aandurfde in het filmpje, “director of operations”.

Voorbeeld en inspirator
Een vrouw die liefdevol iedereen helpt, altijd dat beetje extra wilt doen als iemand dat nodig heeft. Een vrouw die zichzelf snel op de 2e plek zet, voor een ander. Een vrouw die problemen altijd wilt oplossen, altijd een luisterend oor biedt wanneer iemand dat nodig heeft. Deze vrouw is mijn moeder. Zij heeft me altijd verteld om mijn dromen niet op te geven, om hard te werken voor wat ik wil. Altijd heeft ze me gepusht om het beste uit mezelf te halen en mij daarin gesteund. Ik ben op een goede plek terecht gekomen en daar ben ik haar, en mijn vader natuurlijk ook, erg dankbaar voor.

Mijn moeder is een voorbeeld voor mij. Een inspirator, een motivator, een vriendin, een mentor. Kortom, ze heeft en kan alles. Zo een moeder wil ik later ook zijn voor mijn kinderen in sha Allah. Mijn moeder is de beste moeder.

Niet genoeg
Soms vergeet je even wat je moeder al die tijd allemaal heeft gedaan voor je. Zo een dag als Moederdag is altijd een goede reden om het nog even extra duidelijk te maken aan je moeder. Onthoud alleen dat Moederdag niet de enige dag is om je waardering te tonen. Één dag in het jaar om dit te doen is niet genoeg, voor al die jaren dat je moeder voor je zorgt, er voor je is en je liefde geeft. Elke dag zouden we onze moeders moeten vertellen hoe blij we met ze zijn en hoe dankbaar we zijn voor alles wat ze voor ons doen. Op die andere dagen zou je moeder er alleen nog maar blijer mee zijn.

Extra
Doe een keer wat extra’s om je moeder te helpen; maak een keertje het eten, help wat mee met het opruimen of de was. Alles wat mogelijk is om het werk van je moeder een beetje te verlichten.

Dus geef je moeder een kus en een knuffel en laat weten hoe blij je bent met haar.

En aan mijn allerliefste mama: ik hou van je en bedankt voor alles wat je voor ons doet en hebt gedaan!

Fijne Moederdag allemaal!

Yellah, deel a mattie
Randa Ibrahim
Geboren en getogen in Hilversum met Egyptische roots. Gemotiveerde, hardwerkende, spontane, ambitieuze studente Economie & Bedrijfseconomie en Islam & Arabisch aan de Universiteit Utrecht die houdt van shoppen, dansen, koken en lekker eten. Trotse moslima en allochtoon, laat graag zien hoe mooi de islam en de Arabische cultuur is. Houdt van alle soorten mensen en ziet graag iedereen gelukkig. Heel behulpzaam, kan niet stilzitten en gaat uitdagingen niet uit de weg. Geeft altijd de volle 100% om te bereiken wat ze wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in