De vrouwen in Keulen zijn slachtoffer van seksueel geweld. Daar valt volgens mij helemaal niets aan toe te voegen. De mannen zijn overtreders van de wet. Opsporen, oppakken en straffen die mannen – conform dezelfde wet.

Ho, wacht eens even, daar moet natuurlijk wél alles aan toegevoegd worden. Het zijn namelijk mannen met een Arabisch en Noord-Afrikaans uiterlijk. Hebben ze allemaal een snor? Blijkbaar. Hoe maak je onderscheid tussen een Italiaanse, Spaanse en een Syrische snor? Hadden ze een baard? Zelfde vraag. Als iemand met een Mesopotamisch uiterlijk weet ik ook niet meer zeker in welke categorie ik val.

Daar moet dus nog meer aan toegevoegd worden. Het schijnen mannen met asielpapieren te zijn. Werkelijk, ze lieten die papieren tijdens het slipje trekken, billen betasten en borstenknijpen, trots aan iedereen die het wilde weten zien. Hadden die mannen zich razendsnel aan de seksuele moraal van het Avondland aangepast? Heel knap.

Nee, natuurlijk niet, ze hadden geen flauw benul van onze cultuur hier, die moslims. Want dat waren die mannen natuurlijk, moslims. Hun geloof dreef ze tot dit soort barbarij. Keulen en Caïro, Bahnhof en Tahrir, ziet u de overeenkomsten nog niet? Nee?

Dan maar een rondje media. Daar werden we getrakteerd op een stoet van duiders en opiniemakers, die zich op de eerste plaats beklaagde over het feit dat dit nieuws niet door de vaderlandse media werd overgenomen (uit angst voor stigmatisering van moslims!) en op de tweede plaats maar al te goed wist te vertellen dat alle daders niet helemaal zeker, maar toch wel bijna zeker, moslims waren met een vluchtelingenstatus. En bij De Wereld Draait Door en Door en Door riep een jong iemand met een West-Europees uiterlijk, die naast iemand zat met een Afrikaans uiterlijk, dat we nu eindelijk eens moesten ophouden met het plakken van het woordje islamofobie* op islamkritiek. Had ie in een boekje gelezen.

Zo gaat dat dus. Arme vrouwen in Keulen. Wie luistert er naar hun leed? Arme moslimmannen elders in de wereld. Wat hebben zij misdaan? Ze zijn binnen 24 uur vakkundig aan elkaar uitgehuwelijkt. Islam is porno voor de samenleving. We doen er allemaal aan mee, de een stiekem, de ander in het openbaar. We delen onze verhalen, onze fantasieën. Omdat het o zo lekker is.

Dit stuk verscheen eerder op humanislam.comYellah, deel a mattie

2 REACTIES

 1. Niemand die op basis van een ideologie het gelijk claimend zit goed.
  Of het nu neo-liberalisme is, communisme, hindoeïsme, islam of de bijbel.
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn keuzen en uitingen in eerste persoon enkelvoud.
  Je kan niet beledigd zijn als moslim of christen of atheïst, als communist, kapitalist of humanist.
  Het probleem dat ik ervaar als etnische Nederlander is dat veel moslims iets erg vinden, beledigd zijn omdat het tegen de lessen van de islam in gaat.
  We zijn in eerste plaats mensen, ons beroepen op een ideologie, religieus of niet om het gelijk, terechte of juiste te definiëren ten opzichte van anderen stoot mij tegen de borst.
  Ik heb dan niet met iemand te maken, maar met een ideologie, geen persoon maar een anonieme ongrijpbare entiteit, een non persoon.

 2. Een bezopen moslim die vrouwen aanrandt, is natuurlijk geen goede moslim meer. Hij is welschijnheilig als hij de volgende week in de moskee gaat bidden. Hij is weer een goede moslim als hij de volgende week in een krant openlijk zijn spijt en beterschap betuigt. Zelfkritiek is het criterium voor oprechte gelovigheid. Toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in